ΑρχικήinetFacebook: Καμία αλλαγή στις ρυθμίσεις απορρήτου των λογαριασμών, μετά θάνατον

Facebook: Καμία αλλαγή στις ρυθμίσεις απορρήτου των λογαριασμών, μετά θάνατον

DC677303BCF9407E27F5592133EFC96C

Οι λογαριασμοί των εκλιπόντων χρηστών θα είναι πλέον προσβάσιμοι από όλους

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το σπαρακτικό βίντεο του John Berlin, ενός πατέρα από τις ΗΠΑ που απαίτησε και τελικά έπεισε το Facebook να δει το “Look Back” ταινιάκι με το ιστορικό χρήσης του νεκρού γιου του, οι ιθύνοντες της πλατφόρμας αναθεώρησαν το τι ίσχυε έως τώρα, σχετικά με τις ρυθμίσεις απορρήτου των εκλιπόντων χρηστών.

Έως τώρα, όταν κάποιος χρήστης του Facebook πέθαινε, ο λογαριασμός του μετατρεπόταν αυτόματα σε “μνημείο” (memorial account) επιτρέποντας την πρόσβαση σε αυτόν, μόνο σε φίλους του εκλιπόντος.

Όπως μας ενημερώνει με ποστ στο επίσημο blog του, το Facebook σεβόμενο τις επιλογές του αποθανόντος χρήστη σχετικά με τις ρυθμίσεις απορρήτου, θα διατηρεί στο ακέραιο τις ρυθμίσεις που είχε επιλέξει ο χρήστης αυτός, όσο βρισκόταν εν ζωή.

Παράλληλα, το Facebook θα δίνει την ευκαιρία στα συγγενικά πρόσωπα, με μία απλή αίτησή τους εδώ, να μπορούν να δουν το look back video των εκλιπόντων αγαπημένων τους, κάνοντας, στο ίδιο post, ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση του John Berlin που συγκίνησε την παγκόσμια online κοινότητα.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS