ΑρχικήinetΟ CEO της Sony έσπευσε να δει τα πρώτα Nokia με Android

Ο CEO της Sony έσπευσε να δει τα πρώτα Nokia με Android

AC4CC2BCFA6777B16A597C556CE74C52

Ο Kaz Hirai, αμέσως μετά την παρουσίαση των νέων Xperia, βρέθηκε για πολύ λίγο στο booth της φινλανδικής εταιρείας, πήρε στα χέρια του και δοκίμασε τα Nokia X, τα οποία ξεκινούν κάτω από τα 90 ευρώ

Μέσα σε έναν καταιγισμό από νέα χαμηλού κόστους smartphones, με στόχο τα εκατοντάδες εκατομμύρια των καταναλωτών στις μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία και την επισήμανση από τον CEO της Ericsson, Hans Vestberg, πως «για κάθε 10 δολάρια πτώσης της μέσης τιμής 100 εκατομμύρια νέοι συνδρομητές μπορούν να προστεθούν στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας», η Nokia παρουσίασε όχι μια – όπως αναμενόταν – αλλά τρεις συσκευές με μια τροποποιημένη, υβριδική έκδοση του Android.

nokia1Τα Nokia X προκάλεσαν το ενδιαφέρον ακόμα και του CEO της Sony, Kaz Hirai, ο οποίος αμέσως μετά την παρουσίαση των νέων Xperia βρέθηκε για πολύ λίγο στο booth της φινλανδικής εταιρείας -συμπτωματικά είναι ακριβώς απέναντι από αυτό της Sony. Το αφεντικό της Sony πήρε στα χέρια του και δοκίμασε τα Nokia X, τα οποία ξεκινούν κάτω από τα 90 ευρώ, σε μια κατηγορία όπου και η ιαπωνική εταιρεία έχει να επιδείξει κάποιες entry level συσκευές, όπως το Xperia E.

nokia2Τα Nokia Χ, Χ+ και XL χρησιμοποιούν μια τροποποιημένη έκδοση του Android 4.1, με ένα περιβάλλον χρήσης το οποίο είναι μια μίξη επιρροών (και εφαρμογών) από την επίσης entry level σειρά Asha της φινλανδικής εταιρείας και τα Windows Phone της Microsoft. Δεν έχουν πρόσβαση στο Play της Google και η λήψη εφαρμογών θα μπορεί να γίνει από νέο online κατάστημα της Nokia.

nokia575686890Πάντως, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η Nokia προχώρησε σε αυτή την (προγραμματισμένη) κίνηση ουσιαστικά λίγες εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση της εξαγοράς του τομέα κινητών τηλεφώνων της από τη Microsoft (αντί 7,2 δισ. δολαρίων). Σημειώνεται ότι Nokia και Microsoft έχουν τα τελευταία τρία χρόνια στρατηγική συνεργασία προώθησης των Windows Phone και η αμερικανική εταιρεία έχει μόλις ανακοινώσει στη Βαρκελώνη τα δικά της σχέδια για smartphones χαμηλού κόστους. Λύση σε αυτόν τον περίπλοκο γρίφο θα μπορούσε πιθανότατα να δώσει η αναφορά στους όρους εξαγοράς, η οποία σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες δίνει στη Microsoft το δικαίωμα να χρησιμοποιεί κατ’ αποκλειστικότητα το όνομα της Nokia, ενώ η φινλανδική εταιρεία θα συνεχίσει να εισπράττει δικαιώματα για κάθε συσκευή που θα πωλείται στο μέλλον. Φημολογείται επίσης ότι έχει τη δυνατότητα μετά από διάστημα κάποιων ετών να παραχωρήσει εκ νέου σε τρίτο κατασκευαστή το σχετικό δικαίωμα.

nokia-54546786Για την ώρα, το Nokia X που θα κυκλοφορήσει πρώτο την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου είναι dual-SIM (σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αγορών στις οποίες πρωτίστως απευθύνεται), έχει οθόνη 4 ιντσών ανάλυσης 800x480p και διπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS