ΑρχικήinetΕρευνητές προειδοποιούν τους χρήστες για απάτες με Bitcoins

Ερευνητές προειδοποιούν τους χρήστες για απάτες με Bitcoins

Users-Warned-of-Bitcoin-Lottery-Scams

Σύμφωνα με ερευνητές ασφάλειας της Kaspersky, αρκετές απάτες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τον τελευταίο καιρό, οι οποίες εκμεταλλεύονται τo ιδιαίτερα διαδεδομένο εικονικό νόμισμα, Βitcoin.

Μια από αυτές, βασίζεται στην αποστολή spam μηνυμάτων, που αναφέρονται σε μια υποτιθέμενη λαχειοφόρο αγορά με έπαθλο ψηφιακά νομίσματα.

Τα παραπλανητικά μηνύματα αναφέρουν: “Τo email σας έχει ήδη επιλεγεί από την εταιρεία μας, για συμμετοχή σε μια λοταρία με bitcoins. Έχετε τη δυνατότητα να κερδίσετε περίπου 1000 bitcoins. Η σημερινή αξία του ψηφιακού νομίσματος είναι 1bitcoin = 1000$$$

Πως μπορείτε να κερδίσετε? Απλά μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε μια σύντομη έρευνα. Βιαστείτε! H επόμενη λοταρία είναι μόλις σε μια ώρα και 45 λεπτά”

Φυσικά, δεν υπάρχει καμία λοταρία που να μοιράζει Bitcoins και το link που περιλαμβάνεται στα μηνύματα οδηγεί σε μια ιστοσελίδα που καθοδηγεί τους χρήστες να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό.

Η Kaspersky έχει εντοπίσει αρκετά spam email με θέμα το Bitcoin. Παρακάτω παρουσιάζονται σχετικά screenshots.

Users-Warned-of-Bitcoin-Lottery-Scams-428630-2Users-Warned-of-Bitcoin-Lottery-Scams-428630-4Users-Warned-of-Bitcoin-Lottery-Scams-428630-3

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS