ΑρχικήsecurityΣτη μαύρη αγορά τα στοιχεία 360 εκατομμυρίων διαδικτυακών λογαριασμών

Στη μαύρη αγορά τα στοιχεία 360 εκατομμυρίων διαδικτυακών λογαριασμών

hacker

Κλεμμένα στοιχεία πρόσβασης σε περίπου 360 εκατομμύρια λογαριασμούς ανύποπτων χρηστών στο Διαδίκτυο, τα οποία πωλούνται στη « μαύρη αγορά », εντόπισε η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Hold Security LLC, χωρίς να μπορεί νε εξακριβωθεί το πώς εκλάπησαν ή σε τι λογαριασμούς αφορούν.

Ανώτατο στέλεχος της εταιρείας δήλωσε στο Reuters πως ο όγκος των στοιχείων είναι τεράστιος, ενώ εκτίμησε πως τα στοιχεία εκλάπησαν σε διαφορετικές κυβερνοεπιθέσεις που δεν έχουν ανακοινωθεί δημόσια, και επομένως οι εταιρείες στις οποίες έγιναν οι επιθέσεις είναι πιθανόν να μη γνωρίζουν για αυτές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία περιλαμβάνουν usernames, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι λογαριασμοί e-mail, οι περισσότεροι από το Yahoo, το Gmail και την AOL, καθώς και κωδικούς σε μη κρυπτογραφημένη μορφή, που καθιστά πιο εύκολη για τους χάκερ την παραβίασή τους.

Ένα άλλο στέλεχος ασφαλείας της λογιστικής εταιρείας Marcum LLP προειδοποίησε πως οι χάκερ μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά κλέβοντας τα στοιχεία αυτά, απ’ ότι αν έκλεβαν απλά στοιχεία για πιστωτικές κάρτες. «Μπορούν να έχουν πρόσβαση στον πραγματικό τραπεζικό σας λογαριασμό. Αυτό είναι τεράστιο. Πρόκειται για όχι απαραίτητα ανακτήσιμα χρήματα», τόνισε.

 

Πηγή: koutipandoras.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS