ΑρχικήinetΗ IBM λέει αντίο στο hardware και υποδέχεται το cloud

Η IBM λέει αντίο στο hardware και υποδέχεται το cloud

300px-IBM_logo.svg_

Δύο πράγματα που δεν ξέρατε για την ΙΒΜ: Περισσότεροι από 200.000 από τους υπαλλήλους της βρίσκονται στην Ολλανδία, και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πωλητής εφαρμογών λογισμικού στον κόσμο.

Εντάξει, το πρώτο στοιχείο δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτοί οι 200.000 εργαζόμενοι στην Ολλανδία είναι μόνο στα χαρτιά – είναι ένα απόλυτα νόμιμο φορολογικό τέχνασμα. Αλλά το δεύτερο στοιχείο είναι σωστό, υποστηρίζει ο αναλυτής της Forrester Research Andrew Bartels. Μέχρι το επόμενο έτος, οι επιχειρηματικές εφαρμογές της IBM θα αξίζουν περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια, πίσω από την SAP και την Oracle και μπροστά από τη Microsoft, με εξαίρεση τις πωλήσεις του Office. «Η IBM απλά δεν θέλει να μιλήσει για την επιχειρηματική δραστηριότητα, επειδή δεν θέλει να κάνει τους εταίρους της να αισθάνονται άβολα,” αναφέρει ο Bartels.

Τη Δευτέρα η IBM ξεκίνησε μια εκστρατεία για να αναθεωρήσει το έργο της εταιρείας και να το μετατρέψει σε cloud, επενδύοντας 1 δις δολάρια σε νέες δυνατότητες cloud. Η προσπάθεια αυτή περιλαμβάνει την τοποθέτηση του χαρτοφυλακίου λογισμικού στο cloud.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS