ΑρχικήsecurityFacebook Scam: "Κερδίστε ένα ολοκαίνουριο ΒΜW X6"

Facebook Scam: “Κερδίστε ένα ολοκαίνουριο ΒΜW X6”

Facebook-Scam-BMW-Manager-Donates-a-Brand-New-X6

Eρευνητές ασφάλειας έχουν εντοπίσει μια ψεύτικη σελίδα στο facebook που έχει δημιουργηθεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου με σκοπό τη συλλογή likes και την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων χρηστών.

Η σελίδα υποτίθεται ότι ανήκει στον διευθυντή της BMW Marketing Group, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι δωρίζει ένα ολοκαίνουριο BMW 6 σε έναν υπερτυχερό, κατόπιν κλήρωσης. Για να γίνουν όλα πιο πιστευτά, οι επιτήδειοι έχουν αναρτήσει μια φωτογραφία του διευθυντή της ΒΜW Ιndia, Peter Kronschnabl, στα εγκαίνια του BMW X6, το 2009.

Προκειμένου να διεκδικήσουν το πολυτελές αμάξι, οι χρήστες καλούνται να κάνουν like στην σελίδα και share το post του διαγωνισμού. Φυσικά, η σελίδα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την BMW, αλλά χρησιμοποιείται από τους απαταιώνες με σκοπό την συσσώρευση likes.

Μια σελίδα με μεγάλο αριθμό χρηστών έχει μεγάλη αξία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εγκληματίες για την προώθηση διάφορων προϊόντων ή υπηρεσιών ή για άλλες κακόβουλες δραστηριότητες.

Η συγκεκριμένη σελίδα φαίνεται να έχει αφαιρεθεί πλέον από το κοινωνικό δίκτυο. Ωστόσο οι χρήστες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο facebook page συγκέντρωσε περισσότερα από 18.000 likes και το post έγινε share περισσότερες από 27.000 φορές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS