ΑρχικήinetΑυστηρότερους κανόνες ζητά η ΕΕ για την αγορά εφαρμογών

Αυστηρότερους κανόνες ζητά η ΕΕ για την αγορά εφαρμογών

European-Union

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν με εκπροσώπους από την Apple, τη Google και την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών την Πέμπτη και την Παρασκευή για να συζητήσουν πώς οι προγραμματιστές διαθέτουν τις εφαρμογές τους στους ευρωπαίους καταναλωτές.

Ο στόχος των συναντήσεων είναι να θεσμοθετηθούν νέοι κανόνες που αποσκοπούν στη διαφάνεια της ανάπτυξης εφαρμογών και να τεθούν σε εφαρμογή νέοι κανονισμοί για να αποτρέψουν τα παιδιά από την πραγματοποίηση τυχαίων αγορών.

Σύμφωνα με την ΕΕ, ο κλάδος των εφαρμογών στην Ευρώπη θα αξίζει $86.460 εκατομμύρια τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυστηρότεροι κανόνες για το πώς και που πραγματοποιούνται οι αγορές τους, θα διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές γνωρίζουν ακριβώς τι αγοράζουν, υποστηρίζει η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα τέσσερα κύρια ζητήματα για την αντιμετώπιση φαινομένων παραπλάνησης καταναλωτών, σύμφωνα με την ΕΕ, είναι τα εξής:

–          Παιχνίδια που διαφημίζονται ως «δωρεάν» δεν πρέπει να παραπλανούν τους καταναλωτές σχετικά με το πραγματικό κόστος που επιφέρουν.

–          Τα παιχνίδια δεν πρέπει να περιέχουν άμεση εξώθηση των παιδιών για να αγοράσουν αντικείμενα ή να πείσουν έναν ενήλικο να αγοράσει γι ‘αυτούς.

–          Οι καταναλωτές θα πρέπει να ενημερώνονται επαρκώς σχετικά με τις ρυθμίσεις πληρωμών και τις αγορές και δεν θα πρέπει να χρεωθούν με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, χωρίς τη ρητή συγκατάθεση τους.

–          Οι έμποροι θα πρέπει να παρέχουν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να επικοινωνήσουν σε περίπτωση ερωτημάτων ή καταγγελιών.

Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν επίσης εμπλακεί με την Apple για τη δημιουργία κανονισμών που αφορούν πληρωμές εφαρμογών. Η εταιρεία δέχτηκε μια καταγγελία φέτος, που είχε ως αποτέλεσμα να αποζημιώσει τους καταναλωτές με $32.500.000 για την τυχαία αγορά εφαρμογών που πραγματοποιήθηκε από παιδιά.

Ο διακανονισμός αυτός είχε ως αποτέλεσμα η Apple να αλλάξει τις πολιτικές τιμολόγησης και να αποτρέψει ακούσιες συναλλαγές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS