ΑρχικήsecurityΠως να δράσετε εάν η ιστοσελίδα σας αλλοιωθεί από hackers

Πως να δράσετε εάν η ιστοσελίδα σας αλλοιωθεί από hackers

Tips-on-What-to-Do-If-Your-Website-Is-Defaced-by-Hackers-428585-2

Παρακάτω ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός, σχετικά με ορισμένα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, εάν η ιστοσελίδα σας αλλοιωθεί από hackers.

1. Σε περίπτωση που η λειτουργία της ιστοσελίδα σας δεν είναι πλήρως απαραίτητη για την κύρια επιχειρηματική σας δραστηριότητα, αποσυνδέστε το server από το δίκτυο.

2. Προτού αποσυνδέσετε τον server, κρατήστε ένα αντίγραφο της πτητικής ή πρόσκαιρης μνήμης (volatile memory). Οι πληροφορίες αυτές είναι χρήσιμες για την εγκληματολογική έρευνα.

3. Εξετάστε τα αρχεία καταγραφής (logs) για να μάθετε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δράσης των επιτιθέμενων, την πηγή της επίθεσης και εάν οι hackers έχουν αποκτήσει ενδεχομένως πρόσβαση και σε άλλους πόρους.

4. Σαρώστε τον server σας για να δείτε εάν έχει μολυνθεί με rootkits, trojans και backdoors.

5. Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό του server είναι ενημερωμένο.

6. Βεβαιωθείτε ότι οι διακομιστές σας είναι κατάλληλα διαρρυθμισμένοι, σύμφωνα με τις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές.

7. Εάν είναι εφικτό, απενεργοποιήστε το Web Content Publishing.

8. Οι επιτιθέμενοι μπορεί να χρησιμοποιούν κάποια σύνηθη εργαλεία, οπότε ίσως είναι καλό να μπλοκάρετε κάποια utilities, όπως τα cmd.exe και ftp.exe.

Εάν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, μπορείτε όχι μόνο να περιορίσετε τη ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί μετά την αλλοίωση της ιστοσελίδας σας, αλλά μπορείτε επίσης να αποτρέψετε μελλοντικές επιθέσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS