ΑρχικήinetΗ Google υποβαθμίζει το Pirate Βay στα αποτελέσματα αναζήτησης

Η Google υποβαθμίζει το Pirate Βay στα αποτελέσματα αναζήτησης

Google-Downranks-The-Pirate-Bay-Site-Appears-Lower-In-Search-Results-429197-2

Η Google φαίνεται πως έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει ορισμένα μέτρα κατά της πειρατείας στην μηχανή αναζήτησής της, έπειτα από τις συνεχείς πιέσεις που δέχεται από τη βιομηχανία του θεάματος για την εξάλειψη των πειρατικών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με το TorrentFreak, το «The Pirate Bay», ένα από τα πιο δημοφιλή torrent sites στον κόσμο, φαίνεται πως να έχει γίνει downranked από την Google.

Aυτό δεν επηρεάζει φυσικά τους χρήστες που κατεβάζουν ταινίες ή μουσική κάνοντας search απευθείας από το site, αλλά έχει αντίκτυπο στις αναζητήσεις των χρηστών με συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google.

Για παράδειγμα, η Googe θα προβάλει κανονικά το site όταν κάποιος χρήστης πραγματοποιήσει αναζήτηση με την λέξη κλειδί “The Pirate Bay“, όμως δεν θα εμφανίσει την ιστοσελίδα στα πρώτα αποτελέσματα, όταν κάποιος χρήστης αναζητήσει ένα DVD rip για κάποια συγκεκριμένη ταινία.

Αν και αυτό δεν αποτελεί απόδειξη ότι το Pirate Bay έχει γίνει downranked, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται κάποιο link για το site μεταξύ των πρώτων αποτελεσμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοτικότητα και την επισκεψιμότητα της σελίδας, καθώς και το πόσα downloads πραγματοποιούνται καθημερινά.

Από την άλλη πλευρά, αυτό φαίνεται να επηρεάζει μόνο το Google.com, ενώ τα υπόλοιπα domains  της Google παραμένoυν ανεπηρέαστα.

Ο γίγαντας της τεχνολογίας ενδέχεται να πραγματοποιεί δοκιμές  πάνω στον αλγόριθμό που χρησιμοποιεί για την κατάταξη των αποτελεσμάτων, προκειμένου να επηρεάσει την ορατότητα του Τhe Pirate Bay. Ωστόσο, οι χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν τα ενσωματωμένα  πλαίσια αναζήτησης στα torrent sites και την αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου και όχι την μηχανή αναζήτησης της Google.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS