ΑρχικήsecurityΝέα απάτη Phishing στοχεύει χρήστες του PayPay

Νέα απάτη Phishing στοχεύει χρήστες του PayPay

paypal

Ερευνητές ασφάλειας έχουν εντοπίσει μια ακόμη καμπάνια phishing που στοχεύει ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου, με σκοπό την υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών και οικονομικών πληροφοριών.

Η καμπάνια πραγματοποιείται με τη βοήθεια πλαστών emails που υποτίθεται ότι προέρχονται από την PayPal, και ενημερώνουν τους χρήστες σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα ερευνών που πραγματοποιείται από την εταιρεία.

Προκειμένου να συμμετάσχουν, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κατεβάσουν, να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν μια σχετική φόρμα, που περιλαμβάνει διάφορες ερωτήσεις. Στο δεύτερο μέρος του εντύπου ζητείται από τους χρήστες να εισάγουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Τα θύματα καλούνται να παραδώσουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, πόλη, ταχυδρομικό κώδικα, ημερομηνία γέννησης, αριθμό πιστωτικής κάρτας, ημερομηνία λήξης, CVV, και κωδικό πρόσβασης.

Οι υποβληθείσες πληροφορίες μεταδίδονται σε ένα διακομιστή που ελέγχεται από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου και χρησιμοποιούνται ενδεχομένως για την εκτέλεση παράνομων συναλλαγών με τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών των θυμάτων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS