ΑρχικήsecurityΕρευνητές προειδοποιούν για νέα εκστρατεία Spam στο Twitter

Ερευνητές προειδοποιούν για νέα εκστρατεία Spam στο Twitter

You-Look-Hideous-Twitter-Spam-Campaign-Lures-Users-to-Phishing-Sites

Ερευνητές ασφάλειας έχουν εντοπίσει μια νέα καμπάνια Spam στο Twitter, η οποία προσπαθεί να παρασύρει ανυποψίαστους χρήστες σε μια phishing ιστοσελίδα, με σκοπό την υποκλοπή των στοιχείων πρόσβασης των λογαριασμών τους.

Για την διάδοση της καμπάνιας χρησιμοποιούνται παραβιασμένοι λογαριασμοί του Twitter, μέσω των οποίων δημοσιεύονται παραπλανητικά tweets του τύπου “you look hideous”, “lol I figured this was you”, “haha this tweet about you is nasty” ή “lol did you mean to post this?”, κινώντας την περιέργεια των χρηστών και παρασύροντάς τους ώστε να πατήσουν το link που τα συνοδεύει.

To κακόβουλο link παραπέμπει σε μια ιστοσελίδα phishing που είναι παρόμοια με την σελίδα login του Twitter. Eκεί οι χρήστες ενημερώνονται ότι το session τους έχει λήξει και καλούνται να ξανακάνουν login. Με τον τρόπο αυτό οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, υποκλέπτουν τα στοιχεία πρόσβασης των ανυποψίαστων χρηστών και στη συνέχεια χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους για τη διάδοση της καμπάνιας.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι περίπου 20 spam tweets αποστέλονται κατά μέσο όρο κάθε λεπτό. Ωστόσο ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά, εάν παράλληλα σημειωθεί αύξηση του αριθμού των παραβιασμένων λογαριασμών.

Εάν υποπτέυεστε ότι έχετε πέσει θύμα αυτής της απάτης, αλλάξτε άμεσα τον κωδικό σας πρόσβασης στο Twitter.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS