ΑρχικήinetApple CarPlay: Οι υπηρεσίες του iPhone έρχονται στα ταμπλό των αυτοκινήτων

Apple CarPlay: Οι υπηρεσίες του iPhone έρχονται στα ταμπλό των αυτοκινήτων

apple-carplay-thumb-large

Μέσα στο 2014 θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα αυτοκίνητα με το CarPlay, την πλατφόρμα της Apple που θα δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να έχουν εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες του iPhone τους. Η αμερικανική εταιρεία εξασφάλισε τη συνεργασία αρκετών αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς το CarPlay θα κάνει ντεμπούτο σε λίγους μήνες σε επιλεγμένα μοντέλα των BMW, Ford, Honda, Hyundai, Kia Motors, Mitsubishi, Nissan, Peugeot-Citroën, Subaru, Suzuki και Toyota.

Η πλατφόρμα είχε παρουσιασθεί από την Apple το περσινό καλοκαίρι, με το όνομα «iOS in the Car», και περιλαμβάνει μια οθόνη αφής, ενσωματωμένη στο ταμπλό των αυτοκινήτων, από την οποία ο οδηγός θα έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες του τηλεφώνου του.

[wdca_ad id=”73118″ ]

Παράλληλα, με το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι, ο οδηγός θα ενεργοποιεί τον «ψηφιακό βοηθό» Siri ώστε, μέσω φωνητικών εντολών, να μπορεί να υπαγορεύσει γραπτά μηνύματα, να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις, ή να θέσει σε λειτουργία την υπηρεσία χαρτών. Εκτός από το να εκφωνεί τις οδηγίες που θα οδηγήσουν το Ι.Χ. στον προορισμό του, το Siri θα αναλαμβάνει επίσης να διαβάσει τα εισερχόμενα μηνύματα ή τις ειδοποιήσεις.

Το CarPlay θα επιτρέπει επίσης την αναπαραγωγή της μουσικής που είναι αποθηκευμένη στο smartphone καθώς και τη χρήση του «ιντερνετικού ραδιοφώνου» iTunes Radio, σε όσες χώρες αυτό διατίθεται. Επίσης, θα δίνει πρόσβαση σε επιλεγμένες μουσικές υπηρεσίες άλλων εταιρειών, όπως στο Spotify.

Η πλατφόρμα είναι συμβατή με τα iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS