ΑρχικήinetΠρογραμματιστές ετών... οκτώ!

Προγραμματιστές ετών… οκτώ!

03D7DF99FD880BBFFBA4B71D0FB7E36C

Όταν η διδασκαλία κώδικα γίνεται παιχνίδι

Τις βασικές αρχές του προγραμματισμού, τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο πρέπει να γράφουν εντολές για να είναι κατανοητές από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, μαθαίνουν τα παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών που παρακολουθούν το πρόγραμμα «Coder Dojo» που φιλοξενείται στο «The Cube Athens» στα Εξάρχεια και είναι δωρεάν.

«Στόχος μας είναι τα παιδιά να μάθουν να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές μέσα από ένα δημιουργικό, ευχάριστο και καινοτόμο εργαστήριο, το οποίο θα τα μάθει να γράφουν κώδικα και να δημιουργούν ιστοσελίδες, εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες, προγράμματα και παιχνίδια. Αν αφήσεις ένα παιδί θα παίζει άσκοπα ένα παιχνίδι για πολλές ώρες. Εμείς προσπαθούμε να τους περάσουμε το μήνυμα ότι μπορούν να φτιάξουν το δικό τους παιχνίδι ή blog», λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» η Μαρία Καλαφάτη, επιμελήτρια κοινότητας στο «The Cube Athens».

Τα μαθήματα γίνονται κάθε δεύτερη εβδομάδα. «Το “Coder Dojo” τρέχει με τη συμμετοχή των γονέων. Οι γονείς είναι και εθελοντές κι έτσι έχουν τη δυνατότητα να περάσουν και λίγο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους», εξηγεί.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS