ΑρχικήsecurityΟ Firefox θα μπλοκάρει όλα τα plugins από προεπιλογή στην επερχόμενη έκδοση,...

Ο Firefox θα μπλοκάρει όλα τα plugins από προεπιλογή στην επερχόμενη έκδοση, εκτός από τα Whitelist plugins

Firefox-click-to-play-plugin-security

Ο περιηγητής Mozilla Firefox χρησιμοποιείται από περίπου το 30% του συνόλου των χρηστών του Διαδικτύου και η εταιρεία ανησυχεί σοβαρά για την ασφάλεια των χρηστών εδώ και πολλά χρόνια.

Για να βελτιώσουν τη σταθερότητα, την ασφάλεια και τις επιδόσεις του Firefox, η Mozilla ανακοίνωσε το 2013, ότι σχεδιάζει να επιτρέψει την επιλογή «Click to Play» στις επερχόμενες εκδόσεις του Firefox, η οποία θα εμποδίσει τα πιο ευάλωτα plugins όπως το Java από προεπιλογή.

«Τα plugins είναι μια σημαντική πηγή κακής απόδοση, δυσλειτουργίας και τα ευπαθών σημείων», δήλωσε εκπρόσωπος της Mozilla.

Το χαρακτηριστικό «Click to play» εμποδίζει την αυτόματη εκτέλεση όλων των plugins, αν και αυτό το χαρακτηριστικό ήταν ενοχλητικό για κάποιους χρήστες, έτσι για να μην υπάρχει προεπιλεγμένο κλείδωμα για κάθε plugin, η Mozilla ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει μία λίστα με εγκεκριμένα plugins.

Οι προγραμματιστές των Plugin μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να συμπεριληφθεί η εφαρμογή τους στη λίστα των επιτρεπόμενων. Ο προγραμματιστής οφείλει να υποβάλει τα plugins του χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο στο Bugzilla και η αίτηση υποβάλλεται μέχρι την 31η Μαρτίου 2014, όπου θα επανεξεταστεί από τη Mozilla.

Το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης στο Web, ο Google Chrome εργάζεται επίσης προς αυτή την κατεύθυνση και τον περασμένο Ιανουάριο μπλόκαρε όλα τα plugins NPAPI εκτός από το Silverlight, το Unity, το Google Earth και το Facebook Video.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS