ΑρχικήinetΦτιάξτε εύκολα και γρήγορα το δικό σας app!

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το δικό σας app!

JUPITEEΗ δημοτικότητα και η χρήση των φορητών συσκευών αυξάνεται διαρκώς και πλέον όλο και περισσότερες επιχειρήσεις θέλουν να αποκτήσουν τη δική τους εφαρμογή προκειμένου να έχουν καλύτερη επαφή με τους πελάτες τους ή τους συνεργάτες τους. Όμως, για μία μικρή και μεσαία επιχείρηση, το κόστος της ανάπτυξης μίας εφαρμογής για smartphones (τα αποκαλούμενα και apps) δεν είναι ιδιαίτερα προσιτό.

Λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα επιδιώκει να δώσει η Jupitee (www.jupitee.com), ένα startup που εδώ και 2 χρόνια διαθέτει μία online πλατφόρμα που επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών για φορητές συσκευές χωρίς να απαιτείται καμία γνώση προγραμματισμού!

“Η ιδέα προέκυψε το 2010 και καταφέραμε να την κάνουμε διαθέσιμη εμπορικά το 2012” σημειώνει στο imerisia.gr, ο Δημήτρης Τσιρίκος, ο οποίος μαζί με τους Παναγιώτη Γκόρο και Βασίλη Σαλή, είναι οι ιδρυτές της Jupitee, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια των τριών μετόχων της.

H πλατφόρμα επιτρέπει τη δημιουργία εφαρμογών για συσκευές που χρησιμοποιούν είτε Android είτε iOS, ενώ μέσα στο 2014 θα είναι διαθέσιμη και η δυνατότητα για την ανάπτυξη εφαρμογών για Windows Phone.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιρίκο, υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από την ελληνική αγορά και ήδη μέσα από την πλατφόρμα της Jupitee έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 30 apps, τα οποία έχουν εγκατασταθεί σε 70.000 φορητές συσκευές. Ο αριθμός δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος, δεδομένου ότι τα apps αυτά χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις ή οργανισμούς που απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό. “Πολλές περιπτώσεις είναι αθλητικοί σύλλογοι ή διοργανωτές εκθέσεων που θέλουν να έχουν μία διαρκή επαφή με τα μέλη τους ή τους συνεργάτες τους” τονίζει ο κ. Τσιρίκος. Το Jupitee είναι ήδη δημοφιλές σε ταξιδιωτικές και τουριστικές επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα, χώρους διασκέδασης, κοινόχρηστους χώρους εργασίας, καταστήματα και επιχειρήσεις εργασίας.

Η Jupitee, η οποία απασχολεί 6 άτομα, έχει αρχίσει να δημιουργεί ένα δίκτυο συνεργατών, στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν οι επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν ένα app και προτιμούν να έχουν έναν εξειδικευμένο συνεργάτη να τους βοηθήσει να φτιάξουν μία εφαρμογή, αν και η χρήση της πλατφόρμας είναι εξαιρετικά απλή. Το κόστος είναι αρκετά προσιτό και, μάλιστα, ο πελάτης θα πληρώσει μόνο όταν δει το app να είναι έτοιμο προς “κατέβασμα” και έχει μείνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Για όσιες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη να αλλάζουν το περιεχόμενο της εφαρμογής τους, η Jupitee προτείνει ένα συνδρομητικό μοντέλο πληρωμής όπου το κόστος είναι 25-30 ευρώ το μήνα. Για όσους αλλάζουν πολύ σπάνια, το κόστος για την αρχική δημιουργία του app είναι 500 ευρώ και μετά όταν χρειάζεται να κάνουν αλλαγές το κόστος είναι 99 ευρώ. “Αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόστος της δημιουργίας ενός mobile app ανέρχεται σε επίπεδα μερικών χιλιάδων ευρώ, η πρόταση της Jupitee είναι προσιτή” επισημαίνει ο κ. Τσιρίκος.

Μία από τις πρόσφατες υλοποιήσεις ήταν το app για την ελληνική αποστολή στο Mobile World Congress, το μεγαλύτερη συνέδριο για το χώρο της κινητής τηλεφωνίας, το οποίο πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Βαρκελώνη. Η Jupitee συμμετέχει στην αποστολή, καθώς ο στόχος της εταιρείας είναι πλέον να αρχίσει να επεκτείνεται και στο εξωτερικό. “Έχουμε ήδη μία υλοποίηση με αμερικανική εταιρεία και συζητάμε για συνεργασίες σε Αυστραλία, Γερμανία και Ισπανία” σημειώνει ο κ. Τσιρίκος.

 

Πηγή: planet-greece.blogspot.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS