ΑρχικήsecurityTo δίκτυο Tor προσελκύει όλο και περισσότερους κυβερνοεγκληματίες

To δίκτυο Tor προσελκύει όλο και περισσότερους κυβερνοεγκληματίες

Tor-Attracts-More-and-More-Cybercriminals-Experts-Warn

Σύμφωνα με ερευνητές ασφάλειας της Kaspersky, όλο και περισσότεροι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στρέφονται προς υπηρεσίες ανωνυμίας, και ιδιαίτερα προς το δίκτυο Tor, για την πραγματοποίηση των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Sergey Lozhkin, μέχρι στιγμής υπάρχουν περίπου 900 κρυμμένες υπηρεσίες Tor με 5500 κόμβους (nodes) και 1000 κόμβους εξόδου (exit nodes)

Οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν το δίκτυο Tor για τη δημιουργία υπόγειων forums και αγορών, αλλά και για τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την επικοινωνία με τους C&C servers, oι οποίες είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να ανατραπούν.

Από την άλλη πλευρά, η χρήση του Tor έχει και αρκετά μειονεκτήματα, όπως ότι τα Tor-based malware είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και πιο περίπλοκα, καθώς απαιτείται πρόσθετος κώδικας για την ενσωμάτωση της χρήσης του δικτύου Tor.

Ανάμεσα στα κακόβουλα λογισμικά που χρησιμοποιούν το δίκτυο Τοr για την επικοινωνία με το κέντρο διοίκησης και ελέγχου (C&C Server) είναι τα ZeuS, Chewbacca και Backdoor.AndroidOS.Torec.a.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS