ΑρχικήinetΞεχάστε το Bitcoin, έρχεται το CoinYe

Ξεχάστε το Bitcoin, έρχεται το CoinYe

1400682541BBCBADC9767AF9ABACA47C

Το νέο ηλεκτρονικό νόμισμα είναι εμπνευσμένο από τον Kanye West!

Αν χάσατε όλο τον σάλο και τον κακό χαμό που έγινε το 2013 με τα κρυπτο-νομίσματα, όπως το Bitcoin και το Dogecoin, έχετε μια νέα ευκαιρία να κάνετε τα πράγματα σωστά το 2014.

Ο κόσμος καλωσόρισε λοιπόν με πάσα επισημότητα το CoinYe (West), το νέο ανώνυμο ψηφιακό νόμισμα που οι δημιουργοί του το θέλουν να είναι το «κρυπτο-νόμισμα για τις μάζες»!

Η άμεση αναφορά ωστόσο του CoinYe στον περίφημο χιπχοπά Kanye West σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ο μουσικός έχει σχέση με το περιθωριακό ηλεκτρονικό συνάλλαγμα;

Η απάντηση είναι φυσικά όχι! Οι εμπνευστές του CoinYe τρολάρουν απλά τον ράπερ, γι’ αυτό και παραμένουν ανώνυμοι, για να αποφύγουν τις μηνύσεις που θα πέσουν στα σίγουρα βροχή. Προσπάθησαν πάντως μέσω Twitter να τον προσεγγίσουν ως επενδυτή του καινοτόμου εγχειρήματος, ματαίως ωστόσο.

conwstcimvd1Οι προγραμματιστές-δημιουργοί του εικονικού συναλλάγματος χρησιμοποίησαν για το δικό τους νόμισμα τον ανοιχτό κώδικα του Bitcoin, αν και ισχυρίζονται ότι η χρήση του CoinYe θα είναι σαφώς ευκολότερη, γι’ αυτό και το σλόγκαν τους «cryptocurrency for the masses».

Κι ενώ η όλη απόπειρα μπορεί να είναι κάλλιστα ένα σοφιστικέ αστείο (ή ένα σχόλιο για τον τρόπο που λειτουργεί η μουσική βιομηχανία), το λανσάρισμα ενός νέου ηλεκτρονικού νομίσματος είναι πλέον σχετικά εύκολη υπόθεση, μιας και ο ανοιχτός κώδικας του Bitcoin είναι πλέον ελεύθερος στο ίντερνετ.

conwstcimvd3Κι ενώ πολλά ακόμα ηλεκτρονικά νομίσματα έχουν κυκλοφορήσει, όλα τους βασισμένα στο Bitcoin (Litecoin, Namecoin κ.λπ.), ελάχιστα έχουν αποκτήσει τη φήμη του CoinYe πριν μόλις ντεμπούταρε στο ίντερνετ!

 

Πηγή: newsbeast.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS