ΑρχικήinetΗ αμερικανική κυβέρνηση καταθέτει αγωγή κατά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών SPRINT

Η αμερικανική κυβέρνηση καταθέτει αγωγή κατά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών SPRINT

sprint-store-v1-500x375

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέθεσε αστική αγωγή κατά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Sprint, η οποία συνεργαζόταν με τις αρχές επιβολής του νόμου (FBI, DEA, U.S. Marshals Service, ICE κ.α.), παρέχοντας υπηρεσίες που σχετίζονταν με τα προγράμματα παρακολούθησης των αμερικανικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των ΗΠΑ, οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς είναι υποχρεωμένοι να συνεργάζονται με τις αρχές όσον αφορά τις νόμιμες επιχειρήσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια των προγραμμάτων επιτήρησης. Ωστόσο οι φορείς μπορούν να ζητήσουν από την κυβέρνηση να αναλάβει το αντίστοιχο κόστος που συνδέεται με τις επιχειρήσεις αυτές, εφ ‘όσον ακολουθούν τους κανόνες τιμολόγησης που καθορίζονται από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών.

Η αμερικανική κυβέρνηση, ωστόσο, κατηγορεί την Sprint για παραβίαση των ανωτέρω κανονισμών, διογκώνοντας το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών κατά 58 τοις εκατό.

Στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου του 2007 μέχρι και 31 Ιουλίου του 2010, η Sprint είχε εκδόσει  τιμολόγια συνολικής αξίας 37.7 εκατομμυρίων δολαριών – υπερχρεώνοντας τις αρχές επιβολής του νόμου με το ποσό των 21 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρεται και στο επίσημο κατηγορητήριο.

Από την πλευρά της, η Sprint αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Bloomberg ότι τα τιμολόγια που υποβλήθηκαν στην κυβέρνηση συμβαδίζουν πλήρως με την ισχύουσα νομοθεσία και ότι η εταιρεία συνεργάστηκε πλήρως για την διεκπεραίωση της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS