ΑρχικήinetΤο Facebook αλλάζει (ξανά)

Το Facebook αλλάζει (ξανά) [screenshot]

FACEBOOKΜετά από ένα χρόνο αναμονής το Facebook κατέληξε στη νέα μορφή που θα πρέπει να έχει η ενότητα News Feed της υπηρεσίας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι αλλαγές έγιναν ώστε να μειωθεί η «ακαταστασία» και να υπάρξει επικέντρωση στο περιεχόμενο των χρηστώ. Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές αφορούν τις χρησιμοποιούμενες γραμματοσειρές. Πλέον οι χρήστες Mac θα βλέπουν την Helvetica, ενώ οι χρήστες PC θα βλέπουν την Arial. Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες θα βλέπουν τις ίδιες γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται ευρύτερα από το λειτουργικό τους σύστημα, αισθανόμενοι πιο οικεία με το περιβάλλον χρήσης.

Επιπλέον, οι φωτογραφίες αποκτούν πλαίσιο, που θα τις κάνει να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα πεδία, ενώ πλέον θα είναι και σε μεγαλύτερο μέγεθος σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Επιπλέον, οι πολλαπλές φωτογραφίες θα εμφανίζονται με τη μορφή κολάζ.

Η αριστερή στήλη απλοποιείται και αποκτά νέα εικονίδια, αφήνοντας πίσω την προηγούμενη «αναρχία». Επιπρόσθετα, η μπάρα αναζήτησης για το Search Graph μεγαλώνει και γίνεται διαθέσιμη προς όλους.

facebook-newsfeed

Γενικότερα, έχουν λιγοστέψει οι επιλογές που θα έχει στην άμεση διάθεσή του ο χρήστης, ώστε να είναι η σελίδα πιο εύκολη στη διαχείριση. Στην ουσία έχουν διατηρηθεί μόνο όσα (θεωρητικά) οι χρήστες κρίνουν πιο σημαντικά. Η ανανέωση των προφίλ των χρηστών έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: planet-greece.blogspot.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS