ΑρχικήsecurityMicrosoft: Ελέγχθηκαν πάνω από 125.000 λογαριασμοί το 2013

Microsoft: Ελέγχθηκαν πάνω από 125.000 λογαριασμοί το 2013

microsoft
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Microsoft, το 76% των αιτημάτων είχαν σαν αποτέλεσμα την αποκάλυψη δεδομένων που δεν αφορούσαν περιεχόμενο, ενώ σε 21% του συνόλου των αιτημάτων, δεν αποκαλύφθηκαν δεδομένα οποιασδήποτε μορφής.

Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν τις αιτήσεις, από διάφορες κυβερνήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες, για έλεγχο λογαριασμών και δεδομένων, συνδρομητών της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δέχθηκε για το δεύτερο εξάμηνο του 2013, 35.083 αιτήσεις από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, παγκοσμίως, οι οποίες αφορούσαν 58.676 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συνολικά, για το 2013, η Microsoft δέχθηκε 72.999 αιτήσεις που αφορούσαν 125.215 λογαριασμούς.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αιτήσεις σημείωσαν μικρή μείωση σε σχέση με το 2012, οπότε είχαν καταγραφεί 75.378 αιτήσεις για 137.424 λογαριασμούς. Προφανώς η μείωση δεν είναι εντυπωσιακή, κάτι που ενδεχομένως αρκετοί θα ανέμεναν μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από τις παράνομες παρακολουθήσεις, κατά τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Microsoft, το 76% των αιτημάτων είχαν σαν αποτέλεσμα την αποκάλυψη δεδομένων που δεν αφορούσαν περιεχόμενο, ενώ σε 21% του συνόλου των αιτημάτων, δεν αποκαλύφθηκαν δεδομένα οποιασδήποτε μορφής. Περιεχόμενο των χρηστών αποκαλύφθηκε μόνο στο 2,32% των περιπτώσεων.

[wdca_ad id=”74823″ ]

Από το σύνολο των αιτήσεων, υπήρξαν μόλις τρεις δικαστικές εντολές που αφορούσαν δεδομένα σχετιζόμενα με υπηρεσίες που προσφέρονταν από επιχειρήσεις και αφορούσαν 15 λογαριασμούς. Επιπλέον, από τα εκατοντάδες εκατομμύρια λογαριασμούς της Microsoft, επηρεάστηκαν μόνο το 0,01% από αυτούς.

Ο μεγαλύτερος όγκος αιτήσεων ήρθε από τις διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, φθάνοντας το ποσοστό του 80%. Παγκοσμίως, τα περισσότερα αιτήματα διερεύνησης λογαριασμών χρηστών προήλθαν από τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της, η Microsoft σημειώνει πως θα πρέπει να υπάρξει διεθνής συνεργασία στο θέμα της δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων χρηστών, ακριβώς επειδή τα αιτήματα προέρχονται από πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις με διαφορετικές επιμέρους νομοθεσίες.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS