ΑρχικήsecurityΡώσοι hackers διέρρευσαν αρχεία από μια σημαντική IT Security εταιρεία

Ρώσοι hackers διέρρευσαν αρχεία από μια σημαντική IT Security εταιρεία

Χακτιβιστές μιας ομάδας που ονομάζεται Russian Cyber Command (Rucyborg) κατάφεραν να παραβιάσουν τα συστήματα της SearchInform, μιας ρωσικής εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή λύσεων για την παρακολούθηση των εργαζομένων και την προστασία διαδικτυακών δεδομένων.

hacking

Οι hackers ισχυρίζονται ότι είχαν πρόσβαση στα συστήματα της εταιρείας από το 2012. Έχουν φέρεται να έχουν μολύνει όλα τα download links. Οι χακτιβιστές αναφέρουν επίσης ότι έχουν αποκτήσει πρόσβαση στους διακομιστές των πελατών της SearchInform μέσω ενός συστήματος υποστήριξης.

Το ενδιαφέρον είναι, ότι μόλις ανακοινώθηκε το hack, οι ιστοσελίδες searchinform.com καθώς και η searchinform.ru τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Οι hackers της ομάδας Rucyborg αναφέρουν ότι η SearchInform είναι μια «κορυφαία Ρώσικη εταιρεία κατασκοπίας.»

«Απόψε θα δώσουμε ένα καταστροφικό πλήγμα στο καθεστώς του Πούτιν και της TOP IT ηγέτιδα της αγοράς πληροφορικής εταιρεία του. Η εταιρεία FSB έχει τον έλεγχο των υποδομών όλων των κύριων ρωσικών εταιρειών – όπως των VELES CAPITAL, RUSAL, GAZPROM, SUKHOI και πολλών πολλών άλλων, αναφέρουν οι hackers σε ένα μήνυμα τους που δημοσιεύτηκε από την CyberGuerilla.

Εντωμεταξύ οι hackers έχουν διαρρεύσει συνολικά πάνω από 3.000 αρχεία (382 Mb συμπιεσμένα). Στα αρχεία που διέρρευσαν υπάρχουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βάσεις δεδομένων, πηγαίος κώδικας, λογισμικό και διάφορα είδη εγγράφων, τα περισσότερα από τα οποία είναι στα ρωσικά. Μια προεπισκόπηση της διαρροής που αποτελείται από 31 screenshots έχει ανέβει στο Imgur.

Οι hackers αναφέρουν και προειδοποιούν ότι ο επόμενος στόχος τους θα είναι η VELES CAPITAL, η εταιρεία που, σύμφωνα με τους hackers, είναι ο κύριος επενδυτής στη ρωσική Κριμαία.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS