ΑρχικήinetΟι νεαρές φοιτήτριες πιο ευάλωτες στο facebook

Οι νεαρές φοιτήτριες πιο ευάλωτες στο facebook

facebook_6

Η κοινωνική δικτύωση έχει συνδεθεί με τις χαμηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Emerging Adulthood, τα συμπεράσματα της οποίας αποκαλύπτουν, ότι οι φοιτήτριες οι οποίες σπουδάζουν σε κολλέγια και Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και που ξοδεύουν πολύ χρόνο σε δικτυακούς τόπους, όπως το Facebook, όπως και για να στέλνουν γραπτά μηνύματα κλπ., κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου μπορεί να έχουν χαμηλότερους βαθμούς στα μαθήματά τους κατά μέσο όρο.

Οι ερευνητές από το Κέντρο Συμπεριφοράς και Προληπτικής Ιατρικής του Νοσοκομείου του Miriam, ρώτησαν 483 φοιτήτριες και ανακάλυψαν ότι – εκτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – τα κορίτσια που είχαν χαμηλές επιδόσεις στα μαθήματα, ξόδευαν περίπου 12 ώρες τη μέρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου, της τηλεόρασης και στην ανάγνωση περιοδικών.

Η Jennifer Walsh , επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης , δήλωσε : «Οι γυναίκες που περνούν περισσότερο χρόνο σε κάποιες μορφές μέσων ενημέρωσης, αναφέρουν χαμηλότερες ακαδημαϊκές επιδόσεις, χαμηλότερη προσήλωση στην τάξη και στην ολοκλήρωση εργασιών και μελέτης στο σπίτι και άλλα προβλήματα που επηρεάζουν τη επίδοση στις σπουδές τους».  Στα προβλήματα αυτά περιλαμβάνεται η έλλειψη ύπνου, αλλά ακόμη και η κατάχρηση ουσιών, πρόσθεσε η Jennifer Walsh.

H ψυχολόγος Dr Arthur Cassidy υποστηρίζει: «Η κοινωνική δικτύωση , αν και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εμπειρικό στάδιο ως προς τη μελέτη, έχει μέχρι στιγμής προσφέρει σημαντικά ευρήματα στην έρευνα.

Μια πρόσφατη μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο που ασχολήθηκε με τα trolls του Internet ( βλ. www Knowthenet.org.uk ), διαπίστωσε ότι οι νεαροί άνδρες 19 ετών έχουν περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα troll στο διαδίκτυο, αλλά και σε άλλες πλευρές αρνητικών συμπεριφορών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η αμερικανική μελέτη, πάντως, έχει επικεντρωθεί περισσότερο στην ταυτότητα των νεαρών κοριτσιών και εφήβων, καθώς όπως αποδείχθηκε, οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στην έντονη δραστηριότητα στο διαδίκτυο και μπορεί να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο σε αυτό, με δεδομένο ότι διαπραγματεύονται περισσότερο από τους άνδρες την ταυτότητά τους, από τα τέλη της εφηβείας, μέχρι την αρχή της ενηλικίωσης.

« Δεδομένου ότι είναι πιο συναισθηματικά επικοινωνιακές σε αντίθεση με τους άνδρες, είναι πιο ευάλωτες στην ψυχολογική εξάρτηση και την ανατροφοδότηση από τους άλλους, στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης», υποστηρίζουν οι ερευνητές.

 

Πηγή: koutipandoras.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS