ΑρχικήsecurityΑλλάξτε τον κωδικό για το root της συσκευή σας

Αλλάξτε τον κωδικό για το root της συσκευή σας

iphone-open-padlockΓια να μπορούμε να επέμβουμε στα αρχεία της συσκευής μας αλλά και για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το semirestore θα πρέπει να έχουμε κατεβάσει το openSSH που μας δίνει πρόσβαση σε ολόκληρο το λειτουργικό.

Αυτό όμως ελλοχεύει και κινδύνους αφού “οποιοσδήποτε” μπορεί να αποχτήσει πρόσβαση αν έχει τις γνώσεις στην συσκευή μας αφού ο κωδικός είναι ο ίδιος σε όλες τις συσκευές.
Παλιά με το SBSettings μπορούσαμε να κλείσουμε απλά τον διακόπτη και να εμποδίσουμε την πρόσβαση αλλά μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί κάτι καινούργιο στο ios 7.

Αν λοιπόν σας απασχολεί η ασφάλεια της συσκευή σας τότε μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξετε κωδικό και κανείς να μην μπορεί να δει τα αρχεία της συσκευή σας παρά μόνο εσείς.

Για να το πραγματοποιήσετε αυτό θα πρέπει να κατεβάσετε από τον cydia το MobileTerminal

SSH-PW-1και αφού το ανοίξετε να πληκτρολογήσετε την εντολή “su root” και πατήστε enter.

SSH-PW-7Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο θα σας ζητήσει να πληκτρολογήσετε τον νέο κωδικό δυο φορές δηλαδή γράφετε τον νέο κωδικό πατάτε enter και ξανά επαληθεύετε και πατάτε enter.
Αυτό ήταν από εδώ και πέρα για να έχετε πρόσβαση στα αρχεία του συστήματος θα πρέπει να πληκτρολογείτε στα διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιείτε το root σαν username και τον κωδικό σας σας password.

ΠΡΟΣΟΧΗ μην ξεχάσετε τον κωδικό γιατί μετά και εσείς δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση
Τέλος αν δεν είστε εξοικειωμένοι η αν νομίζετε πως δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι θα σας πρότεινα να αφήσετε τον προεπιλεγμένο alpine για σίγουρα.

 

Πηγή: argonaytis-iphone.blogspot.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS