ΑρχικήinetΜετατρέποντας το ανθρώπινο σώμα σε... USB stick

Μετατρέποντας το ανθρώπινο σώμα σε… USB stick

Connected_Paper_630_355

Μπορεί το ανθρώπινο σώμα να λειτουργήσει ως… USB stick; Κι όμως, μπορεί!

Με την τεχνολογία Connected Paper που έχει αναπτύξει, η Ericsson δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να συνδέσει ένα κομμάτι χαρτί στο Διαδίκτυο, μεταφέροντας στιγμιαία όλες τις πληροφορίες σε μια κινητή συσκευή.

Ήδη η Ericsson έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από σχετικές επιδείξεις, μελετώντας σε βάθος τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα αυτή τεχνολογία. Στην τελευταία επίδειξη, στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, χρησιμοποιήθηκαν τυπωμένα ηλεκτρονικά στοιχεία σε ένα κομμάτι χαρτί με μοναδική ταυτότητα, και το ανθρώπινο σώμα λειτούργησε ως «καλώδιο» που μεταφέρει τις πληροφορίες σε ένα smartphone.

Οτιδήποτε είναι τυπωμένο με Connected Paper θα μπορούσε να γίνει πηγή πληροφοριών με ένα απλό άγγιγμα, μεταδίδοντας για παράδειγμα δεδομένα όπως τα συστατικά ενός φαγητού ή τη μετάφραση μιας πινακίδας.

Για να γίνει αυτό, το Connected Paper φέρει μια μικρή τυπωμένη κεραία και ένα μικροτσίπ από σιλικόνη, αξιοποιώντας το σώμα ως αγωγό και το τηλέφωνο ως δέκτη. Ωστόσο, για να γίνει εφικτή η μετάδοση, είναι απαραίτητη η σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης.

Πηγή: koutipandoras.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS