ΑρχικήsecurityΚυκλοφόρησαν νέες ενημερώσεις ασφάλειας για Windows και Internet Explorer

Κυκλοφόρησαν νέες ενημερώσεις ασφάλειας για Windows και Internet Explorer

Microsoft-Rolls-Out-Windows-Internet-Explorer-Security-Updates

H Microsoft κυκλοφόρησε νέες ενημερώσεις στα πλαίσια του καθιερωμένου Patch Tuesday, επιδιορθώνοντας συνολικά 23 κενά ασφάλειας σε Windows, Internet Explorer και Silverlight.

Δύο από τις ενημερώσεις χαρακτηρίστηκαν ως κρίσιμες, καθώς αντιμετωπίζουν δύο σημαντικές ευπάθειες που είχαν εντοπιστεί στο Silverlight και στον Ιnternet Explorer.

Όσον αφορά το Silverlight, η ενημερωμένη έκδοση επιδιορθώνει ένα κρίσιμο κενό ασφάλειας που θα μπορούσε να επιτρέψει στους hackers να παρακάμψουν την προστασία ASLR (Address Space Layout Randomization).

H ενημέρωση για τον Internet Explorer από την άλλη πλευρά, επιδιορθώνει μια zero day ευπάθεια που εντοπίστηκε στον περιηγητή τον Φεβρουάριο, και επηρεάζει μόνο τους χρήστες που χρησιμοποιούν τον Internet Explorer 10. Η ευπάθεια αυτή θα μπορούσε να επιτρέψει την απομακρυσμένη πρόσβαση σε οποιοδήποτε υπολογιστή, με την προϋπόθεση ο χρήστης να προβάλει μια ειδικά διαμορφώμενη ιστοσελίδα στον περιηγήτη.

Τέλος, η Microsoft κυκλοφόρησε και μια ενημέρωση για τον Αdobe Flash Player, επιδιορθώνοντας μια ευπάθεια που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραβίαση ενός υπολογιστή και την πρόσβαση στα δεδομένα οποιουδήποτε χρήστη.

Όλες οι ενημερώσεις ασφάλειας διανέμονται μέσω του Windows Update.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS