ΑρχικήsecurityHacker «κρασάρει» το Google Play δύο φορές

Hacker «κρασάρει» το Google Play δύο φορές

140317153047-google-play-android-620xa

Νέες εφαρμογές Android και ενημερώσεις δεν εμφανίστηκαν στο Google Play Store τη Δευτέρα, μετά από μια επίθεση χάκερ στο σύστημα δημοσίευσης των app της Google.

Είναι μια διακοπή, την οποία πιθανότατα, μπορεί να μην παρατηρήσετε – μέχρι να αναβαθμίσετε στην επόμενη ενημερωμένη έκδοση για το Candy Crush, το Plants v. Zombies ή το Clash of Clans. Όμως, οι προγραμματιστές είναι έξω φρενών.

Το σύστημα δημοσίευσης γνωστό ως Google Developer Console απενεργοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Πολλοί προγραμματιστές εφαρμογών εξακολουθούν να μην μπορούν να φορτώσουν εφαρμογές και αναβαθμίσεις στο  Google Play Store. Ορισμένοι προγραμματιστές, όμως σημείωσαν ότι το ζήτημα φαίνεται να επιλύθηκε τη Δευτέρα, αλλά ένα άλλο post στο φόρουμ της Google αναφέρει ότι “το πρόβλημα ξεκίνησε και πάλι”.

Εν τω μεταξύ, οι χρήστες του Android δεν έχουν πρόσβαση σε νέες εφαρμογές και ενημερώσεις. Οι υπάρχουσες εφαρμογές είναι ακόμα διαθέσιμες για download.

Ο Ibrahim Balic, ένας Τούρκος χάκερ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Δήλωσε ότι η κονσόλα του προγραμματιστή «κράσαρε» όταν προσπάθησε να εξετάσει μια ευπάθεια που ανακάλυψε.

Ο Balic δημιούργησε μια εφαρμογή  για να εκμεταλλευτεί το σφάλμα, το οποίο περίμενε να αποτύχει. Αλλά, δήλωσε ότι δεν περίμενε να τους «χτυπήσει» όλους, ακόμη και τους offline.

O Balic ζήτησε συγγνώμη από τους προγραμματιστές, για την αναστάτωση που προκάλεσε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS