ΑρχικήsecurityΤα περισσότερα ATM «τρέχουν» ακόμη Windows XP

Τα περισσότερα ATM «τρέχουν» ακόμη Windows XP

B92394ACC04551D84955F8201F2F96A7

Η υποστήριξη στο λειτουργικό τελειώνει στις 7 Απριλίου

Οι τράπεζες είναι ιδιαίτερα επίμονες όταν μας ζητούν να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτές πρέπει να είναι εντάξει στις δικές τους υποχρεώσεις; Αν κρίνουμε από την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Microsoft για αλλαγή του λειτουργικού των ATM (Automated Teller Machine), μάλλον δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά!

Η Microsoft έχει ανακοινώσει ήδη από το 2007 ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει το λειτουργικό Windows XP. Αυτό θα γίνει και επίσημα στις 7 Απριλίου του 2014.

Παρόλα αυτά, από τα περίπου 2,2 εκατομμύρια ATM που υπάρχουν στις τράπεζες όλου του κόσμου, μόνο τα 440.000 έχουν δεχτεί αναβάθμιση σε Windows 7. Όλα τα υπόλοιπα τρέχουν και θα τρέχουν σε περιβάλλον XP.

[wdca_ad id=”73118″ ]

Σύμφωνα με την NCR, την εταιρεία που κατασκευάζει τα περισσότερα ATM στον κόσμο, οι τράπεζες θα πληρώσουν πολύ ακριβά αυτήν την καθυστέρησή τους.

Η Microsoft ζητάει γύρω στα 100 εκατομμύρια δολάρια (ανά αμερικανική τράπεζα) για να συνεχίσει να υποστηρίζει και να προστατεύει από hackers το παλαιό λειτουργικό των ΑΤΜ.

Στο προαναφερθέν ποσό περιλαμβάνεται και το κόστος εγκατάστασης του νέου λειτουργικού, αλλά επειδή είναι πολλές οι τράπεζες που έχουν ζητήσει εκπρόθεσμα την αναβάθμιση, η σειρά αναμονής είναι τεράστια και η διαδικασία αναμένεται να καθυστερήσει.

Πηγή: thegang.gr

Πηγή: newsbeast.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS