ΑρχικήsecurityΔωρεάν εφαρμογή για ασφαλή πλοήγηση με Windows Phone από την Kaspersky

Δωρεάν εφαρμογή για ασφαλή πλοήγηση με Windows Phone από την Kaspersky

D32831FA9D12A25B6446E6F09F2CA167

Μπλοκάρει τα links που οδηγούν σε περιεχόμενο το οποίο ενδέχεται να είναι επιβλαβές, καθώς λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις κακόβουλες ιστοσελίδες σε πραγματικό χρόνο

Η Kaspersky Lab ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας, δωρεάν εφαρμογής Kaspersky Safe Browser for Windows Phone, η οποία προσφέρει ασφαλή πλοήγηση στους χρήστες smartphone με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στο Windows Phone Store.

Η νέα λύση προσφέρει προστασία από το phishing, μια ιδιαίτερα διαδεδομένη απειλή που επηρεάζει τόσο τους υπολογιστές, όσο και τις φορητές συσκευές. Για την υλοποίηση επιθέσεων phishing, oι ψηφιακοί εγκληματίες δημιουργούν πλαστές ιστοσελίδες και email, ώστε να ξεγελάσουν τους ανυποψίαστους χρήστες και να τους αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την B2B International, ένας στους τρεις χρήστες του Διαδικτύου έλαβε μηνύματα με links που οδηγούσαν σε ιστοσελίδες phishing τον τελευταίο χρόνο.

[wdca_ad id=”74823″ ]

Το Kaspersky Safe Browser για Windows Phone μπλοκάρει τα links που οδηγούν σε περιεχόμενο το οποίο ενδέχεται να είναι επιβλαβές. Η εφαρμογή λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις κακόβουλες ιστοσελίδες σε πραγματικό χρόνο από την anti-phishing βάση δεδομένων που βρίσκεται στην cloud-based πλατφόρμα Kaspersky Security Network. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στην εφαρμογή να μπλοκάρει ακόμα και σελίδες phishing που εμφανίστηκαν πολύ πρόσφατα στο Διαδίκτυο.

Επιπλέον, η εφαρμογή δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να «φιλτράρουν» τους δικτυακούς πόρους ανάλογα με το περιεχόμενό τους. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ποιες κατηγορίες ιστότοπων θα πρέπει να αποκλειστούν, όπως πορνογραφικές ιστοσελίδες, σελίδες που περιέχουν βωμολοχίες ή σκηνές βίας, ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης κ.τ.λ.

Επίσης, η λειτουργία αυτή βοηθά τους γονείς να προστατεύσουν τα παιδιά τους από επιβλαβές περιεχόμενο. Το Kaspersky Safe Browser for Windows Phone θα πρέπει να προστεθεί στο Kid’s Corner, την ειδική περιοχή των Windows Phones που φιλοξενεί περιεχόμενο για παιδιά και εφαρμογές που επιλέγονται από τους γονείς.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS