ΑρχικήinetΤρία εκατομμύρια άνθρωποι ψάχνουν για το Boeing στον υπολογιστή τους -Συγκινητική ανταπόκριση...

Τρία εκατομμύρια άνθρωποι ψάχνουν για το Boeing στον υπολογιστή τους -Συγκινητική ανταπόκριση στην έκκληση για βοήθεια

digital-globe-malaysia-6pkg

Δεν είναι μόνο τα αεροπλάνα, τα πλοία και τα ειδικοί που μετέχουν στις έρευνες. Ολος ο πλανήτης ψάχνει για το εξαφανισμένο Boeing, κάτι που αποδεικνύει και η συγκινητική ανταπόκριση απλών πολιτών στην έκκληση για βοήθεια.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία DigitalGlobe λάνσαρε μία πλατφόρμα που καλύπτει 24.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ καθημερινά προστίθενται νέες εικόνες. Η εταιρεία ζήτησε από τον κόσμο να βοηθήσει, αναζητώντας το αεροπλάνο από τον υπολογιστή τους και έως τώρα πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση.

Η πλατφόρμα Tomnod περιλαμβάνει δορυφορικές εικόνες, από την τεράστια περιοχή στην οποία εικάζεται πως μπορεί να βρίσκεται το Boeing. Ο κόσμος μπαίνει σε αυτή και κοιτάζοντας τις εικόνες αν εντοπίσει κάτι περίεργο -συντρίμμια, σωστική λέμβο, πετρελαιοκηλίδα- κάνει τη σχετική επισήμανση και στη συνέχεια η εταιρεία αξιολογεί τις πληροφορίες.

Η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη, που κάποια στιγμή έγινε υπερφόρτωση συστήματος, από τους χρήστες που ήθελαν να συνδράμουν στην αναζήτηση για το αεροσκάφος, που χάθηκε με 239 επιβαίνοντες. Εως τώρα έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 257 εκατ. χάρτες στην πλατφόρμα και έχουν γίνει 2,9 εκατ. επισημάνσεις περιοχών.

Οταν διαπιστώνεται πως πολλοί χρήστες αναφέρουν κάτι στην ίδια περιοχή, τότε η εταιρεία το εξετάζει και δίνει την πληροφορία στις αρχές.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS