Αρχικήsecurity21 Κυβερνητικά Τμήματα και Γραφεία λαμβάνουν μέρος στην άσκηση Cyber Security στην...

21 Κυβερνητικά Τμήματα και Γραφεία λαμβάνουν μέρος στην άσκηση Cyber Security στην Ιαπωνία

21-Government-Departments-and-Firms-Take-Part-in-Japan-s-Cyber-Security-Drill-AFP

Συνολικά 21 κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες έχουν λάβει μέρος σε άσκηση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που διεξάγεται από την Ιαπωνία πριν από την έναρξη των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο.

Σύμφωνα με την AFP, επιχειρήσεις από 10 τομείς δραστηριότητας έχουν λάβει μέρος στην άσκηση, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών εταιρειών, τραπεζών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας.

Ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, Yoshihide Suga ενημέρωσε τους συμμετέχοντες, ότι οι κυβερνοεπιθέσεις γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες και είναι σημαντικό η κυβέρνηση να είναι έτοιμη να τις αντιμετωπίσει.

Κατά την άσκηση στην οποία 100 άτομα πήραν μέρος, πραγματοποιήθηκαν προσομοιώσεις επιθέσεων σε ορισμένα υπουργεία. Οι συμμετέχοντες έδωσαν έμφαση όχι μόνο στην ανάλυση των επιθέσεων, την έκταση των ζημιών και τη συλλογή δεδομένων, αλλά και την ανταλλαγή σχετικών πληροφοριών.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε επίσης να εμπλακούν σε ενέργειες δημοσίων σχέσεων, όπως η κυκλοφορία δηλώσεων και τα δελτίων τύπου για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση.

Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν μια σοβαρή απειλή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέχρι το 2020 ποιος ξέρει πόσο πολύ θα εξελιχθεί το πεδίο της μάχης στον κυβερνοχώρο.

Ο Υπουργός Τεχνολογικής Πολιτικής, Ichita Yamamoto στην Ιαπωνία σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να καταβάλει σοβαρές προσπάθειες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Ο Yamamoto παραδέχθηκε ότι αν και έχουν γίνει προσπάθειες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η Ιαπωνία είναι πίσω από τις ΗΠΑ σε αυτόν τον τομέα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS