ΑρχικήsecurityΗ Google ανακοίνωσε τη βελτιωμένη κρυπτογράφηση του Gmail

Η Google ανακοίνωσε τη βελτιωμένη κρυπτογράφηση του Gmail

Η Google ανακοίνωσε τη βελτιωμένη κρυπτογράφηση της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Gmail για την προστασία των χρηστών από την κατασκοπεία της κυβέρνησης. Η εταιρεία αφαίρεσε πλήρως τη δυνατότητα να απενεργοποίησης του HTTPS.

Gmail

Έτσι, από σήμερα, η υπηρεσία θα χρησιμοποιεί πάντα μια κρυπτογραφημένη σύνδεση HTTPS από προεπιλογή όταν ελέγχετε ή όταν στείλετε e-mails. Επιπλέον, η Google διαβεβαίωσε, ότι κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από σήμερα θα κρυπτογραφείται καθώς μετακινείται εσωτερικά των κέντρων δεδομένων της εταιρείας.

“Η σημερινή αλλαγή σημαίνει ότι δεν θα μπορεί κανείς να δει τα μηνύματά σας καθώς κυκλοφορούν ανάμεσα σε εσάς και τους διακομιστές μας – δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε δημόσιο WiFi ή συνδέεστε από τον υπολογιστή σας, το τηλέφωνο ή το tablet σας.” δήλωσε ο Nicolas Lidzborski, υπεύθυνος τεχνικών ασφαλείας της υπηρεσίας στο blog της εταιρείας.

Φαίνεται ότι η Google με τα πολλά, τελικά συνειδητοποίησε ότι δεν έχει νόημα να επιτρέπει μη κρυπτογραφημένες συνδέσεις HTTP.
“Η δέσμευσή μας για την ασφάλεια και την αξιοπιστία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι απόλυτη, και προσπαθούμε συνεχώς να βρούμε τρόπους για τη βελτιώσουμε.”

Το ερώτημα είναι φυσικά ποιος θα μας προστατεύσει από την ίδια την Google, καθώς οι πρακτικές παρακολούθησης της εταιρείας είναι ήδη γνωστές και έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις έως τώρα. Καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε το γεγονός ότι η Google  σκανάρει το κάθε email, για να παρουσιάζει τις ανάλογες διαφημίσεις στους χρήστες της.

Εκτός από το τελευταίο, η κίνηση της εταιρείας μας δίνει την αίσθηση της ασφάλειας, αλλά ποτέ δεν ξέρετε που θα φτάσουν οι μυστικές υπηρεσίες. Θα ήταν ουτοπία να πιστέψουμε ότι μετά από το σκάνδαλο θα σταματήσουν τις παρακολουθήσεις.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS