ΑρχικήinetH Microsoft παραδέχτηκε ότι παραβίασε email blogger

H Microsoft παραδέχτηκε ότι παραβίασε email blogger

643739_microsoft_headquarters

Σε ένα σκάνδαλο παραβίασης του απορρήτου ενός λογαριασμού email βρίσκεται μπλεγμένη η Microsoft, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, μετά από παραδοχή της ότι διάβασε το λογαριασμό Hotmail (ιδιοκτησίας της) ενός ανώνυμου blogger, που υποπτευόταν ότι εμπλέκεται σε υπόθεση διαρροής λογισμικού των Windows 8.

Ο αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος της εταιρείας, John Frank, αναγνώρισε ότι “τα μέτρα που έλαβε η εταιρεία για να ερευνήσει την υπόθεση ήταν ακραία”. Αν και η Microsoft ήταν νομικά καλυμμένη, ώστε να προβεί στην παραβίαση του απορρήτου του λογαριασμού email του χρήστη, ο Frank τόνισε ότι η εταιρεία θα ζητήσει περεταίρω νομική βοήθεια σε παρόμοιες, μελλοντικές περιπτώσεις.

Οι ενέργειες της Microsoft, ήλθαν στο φως αυτή την εβδομάδα στα πλαίσια εκδίκασης υπόθεσης κατά του πρώην υπαλλήλου της Microsoft, Alex Kibanko, που εργαζόταν στα γραφεία της εταιρείας στο Λίβανο κι οποίος το 2012 κατηγορείται ότι διέρρευσε μερος του κώδικα των Windows 8, τον οποίο βρήκε ο ανώνυμος, για τις ανάγκες της δίκης, blogger και τον δημοσίευσε στη σελίδα του.

Πηγή: www.lifo.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS