ΑρχικήsecurityΖημιές εκατοντάδων δισ. δολάριων τον χρόνο από επιθέσεις μέσω Ιντερνετ

Ζημιές εκατοντάδων δισ. δολάριων τον χρόνο από επιθέσεις μέσω Ιντερνετ

94B082BA94CBF5A5621C7E0F4DC439F7

Πολλοί χρήστες, αν και φοβούνται την απώλεια προσωπικών δεδομένων και την παραβίαση των ηλεκτρονικών λογαριασμών τους, δεν εγκαθιστούν τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας, αφήνοντας τους υπολογιστές τους εκτεθειμένους  στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου

Επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αναμένεται να δαπανήσουν 500 δισ. δολάρια το 2014 για να αντιμετωπίσουν ζητήματα που σχετίζονται με κακόβουλα προγράμματα, τα οποία σκόπιμα βρίσκονται μέσα σε πειρατικό λογισμικό. Από αυτά τα 127 δισεκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν σε ζητήματα ασφάλειας και τα 364 δισεκατομμύρια δολάρια σε παραβιάσεις δεδομένων, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την IDC και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης (NUS).

Από την άλλη πλευρά, οι καταναλωτές παγκοσμίως αναμένεται να δαπανήσουν 25 δισεκατομμύρια δολάρια και να σπαταλήσουν 1,2 δισ. ώρες το τρέχον έτος εξαιτίας των απειλών ασφάλειας και κοστοβόρων επισκευών υπολογιστών που απορρέουν από κακόβουλο λογισμικό που βρίσκεται μέσα σε  πειρατικό λογισμικό.

[wdca_ad id=”73652″ ]

Η μελέτη με τίτλο «Η σύνδεση μεταξύ πειρατικού λογισμικού και παραβιάσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο», αποκάλυψε επίσης ότι το 60% των ερωτηθέντων καταναλωτών δηλώνουν πως ο μεγαλύτερος φόβος τους που αφορά στο «μολυσμένο» λογισμικό είναι η απώλεια δεδομένων, αρχείων ή προσωπικών πληροφοριών, ενώ ο επόμενος φόβος τους αφορά σε μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές στο Διαδίκτυο και παραβίασης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, της κοινωνικής δικτύωσης και των τραπεζικών λογαριασμών. Ωστόσο, το 43% των ίδιων ερωτηθέντων δεν εγκαθιστούν τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας, αφήνοντας τους υπολογιστές τους εκτεθειμένους  στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πιθανές επιπτώσεις των απειλών ασφαλείας στον κυβερνοχώρο στα έθνη τους. Σύμφωνα με την έρευνα, οι κυβερνήσεις ανησυχούν περισσότερο για την απώλεια επιχειρηματικών εμπορικών μυστικών ή ανταγωνιστικών πληροφοριών, τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε εμπιστευτικές κυβερνητικές πληροφορίες και τις επιπτώσεις των κυβερνοεπιθέσεων σε υποδομές ζωτικής σημασίας. Εκτιμάται ότι οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να χάσουν περισσότερα από 50 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση των δαπανών που σχετίζονται με κακόβουλο κώδικα σε πειρατικό λογισμικό.

Η μελέτη δημοσιοποιήθηκε ως μέρος της εκστρατείας «Play It Safe» της Microsoft, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ κακόβουλου λογισμικού και πειρατείας.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS