ΑρχικήinetΟμπάμα:Τέλος στην αποθήκευση δεδομένων από την NSA

Ομπάμα:Τέλος στην αποθήκευση δεδομένων από την NSA

75E63146862913C8B8555FAB5B93D691
Η NSA θα σταματήσει «τη συστηματική συλλογή δεδομένων για Αμερικανούς, σύμφωνα με του ΝΥΤΗ NSA θα έχει δικαίωμα πρόσβασης σε δεδομένα μόνο με ένα νέο μοντέλο δικαστικής εντολής

Όπως όλα δείχνουν, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, πρόκειται να προτείνει το τέλος της αμφιλεγόμενης συγκέντρωσης και αποθήκευσης τηλεφωνικών δεδομένων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, η οποία αποκαλύφθηκε από τις διαρροές του Έντουαρντ Σνόουντεν, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου και του Reuters, που επικαλούνται ως πηγή ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Ομπάμα θα προτείνει την αποθήκευση των τηλεφωνικών δεδομένων από ανεξάρτητη μη κυβερνητική Αρχή, επιτρέποντας στις μυστικές υπηρεσίες πρόσβαση μόνο σε περίπτωση που υπάρχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

[wdca_ad id=”73257″ ]

Οι νέες πληροφορίες έρχονται λίγες ημέρες μετά από σχετικά δημοσιεύματα των εφημερίδων New York Times και Washington Post, που προανήγγειλαν άμεσες, ριζικές αλλαγές στο μέτωπο των παρακολουθήσεων. Επιπλέον, σύμφωνα με τους NYT, η NSA θα σταματήσει «τη συστηματική συλλογή δεδομένων για Αμερικανούς», με τα δεδομένα να παραμένουν στα χέρια τηλεπικοινωνιακών παρόχων για το τυπικά προβλεπόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν οι NYT, η NSA θα έχει δικαίωμα πρόσβασης σε δεδομένα μόνο με ένα νέο μοντέλο δικαστικής εντολής.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS