ΑρχικήinetΤαχύτερους αποκωδικοποιητές ψάχνει η Apple

Ταχύτερους αποκωδικοποιητές ψάχνει η Apple

Η Apple επιδιώκει να υπάρχει διάκριση του τηλεοπτικού της περιεχομένου από το μαζικό, όπως αυτό διατίθεται στο Ιντερνετ, ώστε να εξασφαλίσει στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής μετάδοσής του ταχύτερη πρόσβαση στους χρήστες.
Η Apple επιδιώκει να υπάρχει διάκριση του τηλεοπτικού της περιεχομένου από το μαζικό, όπως αυτό διατίθεται στο Ιντερνετ, ώστε να εξασφαλίσει στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής μετάδοσής του ταχύτερη πρόσβαση στους χρήστες.

Ταχύτερη διάθεση του oπτικοακουστικού περιεχομένου της (βίντεο, ταινίες, ειδησεογραφικό υλικό, μουσικό κ.λπ.), το οποίο παρακολουθούν οι χρήστες στην τηλεόραση μέσω των αποκωδικοποιητών της, επιδιώκει η Apple. Υπό το πρίσμα αυτό βρίσκεται σε συζητήσεις με την εταιρεία τηλεπικοινωνιακών δικτύων, Comcast, ώστε να εξασφαλίσει ταχύτερη τεχνολογία στρίμινγκ (streaming). Αν και δεν δόθηκαν λεπτομέρειες ούτε από τη μία ούτε από την άλλη εταιρεία, τα σχετικά αναφέρονται σε δημοσίευμα της The Wall Street Journal. Πάντως, όσοι γνωρίζουν, επισημαίνουν πως οι επαφές Apple και Comcast βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και υπάρχουν πολλά εμπόδια να υπερπηδηθούν, πριν συναφθεί συμφωνία. Στόχος της Apple είναι να παρακάμψει τη συμφόρηση στην κίνηση δεδομένων στο Διαδίκτυο για το περιεχόμενό της, το οποίο ορισμένοι επιλέγουν να το δουν σε τηλεοπτική οθόνη αντί για συσκευές iPad, iPod ή iPhone. Αυτό θα μπορούσε να το επιτύχει με ταχύτερους αποκωδικοποιητές από τους υπάρχοντες.

[wdca_ad id=”73118″ ]

Η Apple επιδιώκει να υπάρχει διάκριση του τηλεοπτικού της περιεχομένου από το μαζικό, όπως αυτό διατίθεται στο Ιντερνετ, ώστε να εξασφαλίσει στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής μετάδοσής του ταχύτερη πρόσβαση στους χρήστες. Εξ ου και ζητεί ειδική μεταχείριση από τα δίκτυα της Comcast. Η Apple είχε αρχικώς ξεκινήσει συνομιλίες με την Time Warner Cable για να εξασφαλίσει ένα ταχύτερο αποκωδικοποιητή, αλλά πρόσφατα η εταιρεία αγοράστηκε από την Comcast. Αξίζει να σημειωθεί πως η Netflix, αμερικανικός όμιλος, ο οποίος κατά παραγγελία παρέχει τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, ήρθε σε συμφωνία τον Φεβρουάριο με την Comcast. Βάσει αυτής θα της καταβάλει το ανάλογο τίμημα, ώστε να επιτύχει υψηλότερες ταχύτητες. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει τον δρόμο και για τις άλλες εταιρείες προσφοράς περιεχομένου, ώστε να διεκδικήσουν βελτιωμένες υπηρεσίες από όσες παρέχουν καλωδιακή κάλυψη. Από πλευρά της η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ καταρτίζει νομοσχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου θα διασφαλίζεται ότι οι όμιλοι τηλεπικοινωνιακών δικτύων θα δημοσιοποιούν με ακρίβεια το πώς διαχειρίζονται την κίνηση δεδομένων στο Ιντερνετ και ότι δεν θα περιορίζουν τη δυνατότητα των καταναλωτών να κάνουν αναζήτηση στο Ιντερνετ ή να χρησιμοποιούν εφαρμογέ

 

Πηγή: kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS