ΑρχικήinetΑπό το μυστικό project Purple στη δημιουργία του iPhone

Από το μυστικό project Purple στη δημιουργία του iPhone

iphone1Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο επικεφαλής μηχανικός της Apple πίσω από τη δημιουργία του iPhone, Greg Christie, αποκάλυψε πώς εξελίχθηκε το μυστικό project Purple στο δημοφιλές smartphone.

Ο Christie ανέφερε στη Wall Street Journal πως αναφερόταν στον ίδιο τον Jobs και έκαναν συναντήσεις δύο φορές το μήνα, ενώ τον Φεβρουάριο του 2005 το πρώην αφεντικό της εταιρείας του έθεσε περιθώριο δύο εβδομάδων για να έχει ένα ολοκληρωμένο concept, αλλιώς θα ανέθετε το project αλλού.

Η ομάδα κατάφερε να υλοποιήσει ένα τηλέφωνο με οθόνη αφής και χωρίς φυσικό πληκτρολόγιο, και όλα τα χαρακτηριστικά αναπαραγωγής μουσικής που είχαν τα iPod.

Τα πρώτα software tests έτρεξαν σε μία πλαστική οθόνη αφής που είχε συνδεθεί σε ένα απαρχαιωμένο desktop Mac σε μια προσπάθεια να προσομοιωθεί ένας mobile επεξεργαστής χαμηλής ισχύος.

Ο Christie ανέφερε επίσης πως όταν ο Jobs αποφάσισε πως θα υλοποιηθεί το project ξεκίνησε ένας πραγματικός μαραθώνιος, ο οποίος κορυφώθηκε το εξάμηνο μεταξύ της παρουσίασης του iPhone και της διάθεσής του στην αγορά, αφού αλλαγές γίνονταν μέχρι την τελευταία στιγμή.

applephone

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS