ΑρχικήinetΣυμφωνία για πατέντες μεταξύ Dell-Microsoft

Συμφωνία για πατέντες μεταξύ Dell-Microsoft

xbox-one-i-nea-nauarxida-tis-microsoft-sto-gaming
Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες αφορά τα δικαιώματα πατεντών που σχετίζονται με συσκευές που χρησιμοποιούν τα λειτουργικά συστήματα Android και Chrome, αλλά και τις κονσόλες Xbox.

Η Microsoft και η Dell κατέληξαν σε συμφωνία χρήσης πατεντών των δύο εταιρειών, η οποία θα επιτρέπει στις δύο εταιρείες να μοιράζονται τις τεχνολογίες τους και να δημιουργούν νέα προϊόντα χρησιμοποιώντας τις εκατέρωθεν καινοτομίες.

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες αφορά τα δικαιώματα πατεντών που σχετίζονται με συσκευές που χρησιμοποιούν τα λειτουργικά συστήματα Android και Chrome, αλλά και τις κονσόλες Xbox. Οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν την πληρωμή δικαιωμάτων από την Dell στη Microsoft για τις συσκευές που χρησιμοποιούν τα Android και Chrome και την αντιμισθία προς την Dell για τη χρήση πατεντών της στις κονσόλες Xbox.

Στην ανακοίνωσή της η Microsoft επισημαίνει ότι η εν λόγω συμφωνία δείχνει τις συνέργειες που μπορούν να επιτευχθούν όταν οι εταιρείες μοιράζονται την πνευματική τους ιδιοκτησία. Από την πλευρά της η Dell, μέσω του αντιπροέδρου της, Neil Hand, τόνισε ότι «η στενή σχέση ανάμεσα στις δύο εταιρείες θα συνεχισθεί και θα επιτρέψει στην Dell να προσφέρει τη δυνατότητα της ευελιξίας επιλογής στους χρήστες, που αναζητούν την καλύτερη τεχνολογία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τους».

[wdca_ad id=”73118″ ]

Η Microsoft έχει υπογράψει συμφωνίες χρήσης πατεντών για τα Android και Chrome, με περισσότερες από είκοσι εταιρείες, τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Samsung και HTC. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει γίνει ποτέ αναφορά ακριβώς σε ποιες πατέντες των Android και Chrome, αναφέρεται η συμφωνία. Ενδεικτικά, έχει αναφερθεί ότι το 70% των συσκευών Android που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, καλύπτονται από ανάλογες συμφωνίες παροχής άδειας χρήσης.

Η συγκεκριμένη τακτική της Microsoft, πέρα από τα οικονομικά οφέλη για την ίδια, προστατεύει τους τρίτους κατασκευαστές από πιθανές δικαστικές διαμάχες που σχετίζονται με την χρήση των Android και  Chrome που προσφέρει η Google.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS