ΑρχικήinetΈκπληξη!! Τα online μεταδεδομένα μου αποκαλύπτουν τις τοποθεσίες που έχω βρεθεί

Έκπληξη!! Τα online μεταδεδομένα μου αποκαλύπτουν τις τοποθεσίες που έχω βρεθεί

tracking.cyrus_-640x355

Τον Ιανουάριο του 2014, τα έγγραφα που παρείχε ο Edward Snowden έδειξαν ότι μια καναδική υπηρεσία κατασκοπείας χρησιμοποιούσε ένα μοναδικό αναγνωριστικό που παρακολουθούσε χιλιάδες Καναδούς, καθώς κινούνταν στη χώρα. Ο εντοπισμός όλων προήλθε από έναν ανώνυμο αεροδρόμιο.

Έτσι μπήκαμε σε σκέψεις: πόσο δύσκολο θα ήταν να αναπαράγουν αυτό το μικρό πείραμα; Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα δικό μας online αναγνωριστικό στοιχείο ως έναν τρόπο για να παρακολουθήσουμε τις δικές μας κινήσεις μέσα στο χρόνο και το χώρο. Η απάντηση, ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, είναι: ναι. Είναι εύκολο να γίνει και αποκαλύπτει τι κάνουμε, πότε το κάνουμε και όπου πάμε.

Όπως πολλές άλλες ιστοσελίδες, η Ars Technica χρησιμοποιεί ένα σύστημα εθελοντικής σύνδεσης των χρηστών. Αυτές οι συνδέσεις σας επιτρέπουν να κάνετε πράγματα όπως να αφήσετε σχόλια στο κάτω μέρος της κάθε ιστορίας και να συμμετάσχετε σε φόρουμ χρηστών. Κάθε φορά που συνδέεστε στο Ars, θα καταγράφετε την ημερομηνία, την ώρα και τη διεύθυνση IP που θα συνδεθεί. Αυτό είναι μια κοινή πρακτική: σχεδόν κάθε ιστοσελίδα διατηρεί παρόμοια αρχεία. Συνήθως όμως, η Ars κρατά μόνο μία εγγραφή ανά χρήστη της με την τελευταία ημερομηνία, ώρα και τη διεύθυνση IP που χρησιμοποιείται. Δεν κρατάμε κανένα ιστορικά αρχεία των δεδομένων σύνδεσης.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS