ΑρχικήSecurityEντοπίστηκε ευπάθεια στο Oculus Developer Center

Eντοπίστηκε ευπάθεια στο Oculus Developer Center

Oculus-VR-Finds-SQL-Injection-Flaw-Asks-Developer-Center-Users-to-Change-Passwords

H εταιρεία κατασκευής συσκευών εικονικής πραγματικότητας, Oculus VR, η οποία αποκτήθηκε πρόσφατα από το Facebook έναντι 2 δισ. δολλαρίων, εντόπισε μια ευπάθεια τύπου SQL Ιnjection στο  Oculus Developer Center.

Η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

“Με συνεχή δέσμευση για την ασφάλεια των εσωτερικών μας συστημάτων, εκτελούμε τακτικά ελέγχους για τον εντοπισμό ευπαθειών. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ανακαλύψαμε μια ευπάθεια που ενδεχομένως επέτρεψε την πραγματοποίηση επίθεσης τύπου SQL injection στο Oculus Developer Center”

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

“Όταν ανακαλύψαμε την ευπάθεια, θέσαμε προληπτικά τα συστήματά μας εκτός λειτουργίας, ώστε να εφαρμόσουμε τις απαιτούμενες διορθώσεις”.

Παρόλο που δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η συγκεκριμένη ευπάθεια αξιοποιήθηκε για την παραβίαση της βάσης δεδομένων, όλοι οι χρήστες του Developer Center καλούνται να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης το συντομότερο δυνατό.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι η επηρεαζόμενη βάση δεδομένων δεν περιείχε στοιχεία πιστωτικών καρτών ή διευθύνσεων. Η βάση περιείχε μόνο κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης, ενώ ο τύπος κρυπτογράφησης των αρχείων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS