ΑρχικήSecurityΓερμανία: Η μεγαλύτερη κλοπή δεδομένων με 18 εκατ. emails και κωδικούς πρόσβασης...

Γερμανία: Η μεγαλύτερη κλοπή δεδομένων με 18 εκατ. emails και κωδικούς πρόσβασης

hacked

Η κλοπή 18 εκατομμυρίων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικών πρόσβασης φαίνεται πως είναι η μεγαλύτερη κλοπή δεδομένων στην ιστορία της Γερμανίας.

Όπως αναφέρεται, οι παραβιασμένοι λογαριασμοί έχουν εκμεταλλευθεί από τους διαδικτυακούς εγκληματίες για την διάδοση spam emails.

Οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι τουλάχιστον τρία εκατομμύρια παραβιασμένοι λογαριασμοί ανήκουν σε Γερμανούς πολίτες (οι λογαριασμοί λήγουν σε “.de”), ενώ οι υπόλοιποι φέρουν τη διεθνή επέκταση domain όπως το “.com”.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ο αριθμός των Γερμανών και των πολιτών άλλων χωρών που επηρεάστηκαν από την μαζική κλοπή δεδομένων.

Εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα αναφέρει ότι επί του παρόντος, έχει καθοριστεί ότι hackers έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε 18 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κλοπή δεδομένων στη Γερμανία φέτος. Τον Ιανουάριο, οι Γερμανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι hackers είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε 16 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς πρόσβασης.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS