ΑρχικήSecurityΕπανεμφάνιση του Zeus Trojan με έγκυρη ψηφιακή υπογραφή

Επανεμφάνιση του Zeus Trojan με έγκυρη ψηφιακή υπογραφή

zeus-malware-banking-trojan

Μια νέα επικίνδυνη παραλλαγή του Zeus Banking Trojan έχει εντοπίστεί από την Comodo, η οποία υπογράφεται από κλεμμένο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, που ανήκει στην Microsoft Developer, για να αποφύγει τον εντοπισμό από προγράμματα περιήγησης στο Web και συστήματα anti-virus.

Κάθε υπολογιστής με Windows, έχει οριστεί να δέχεται λογισμικό «υπογεγραμμένο» με ψηφιακά πιστοποιητικά της Microsoft, ένα εξαιρετικά ευαίσθητο πιστοποιητικό.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου με κάποιο τρόπο κατάφεραν να παραβιάσουν το έγκυρο πιστοποιητικό της Microsoft, το χρησιμοποίησαν για να ξεγελάσουν τους χρήστες και οι διαχειριστές εμπιστεύονται το αρχείο. Από τη στιγμή που το εκτελέσιμο αρχείο είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο από την Microsoft, ένα εργαλείο αντιμετώπισης ιών δεν θα μπορούσε να το εντοπίσει ως κακόβουλο.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Τα  malware  με ψηφιακή υπογραφή, είχαν λάβει πολύ προσοχή πέρυσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 200.000 μοναδικά malware, που ανακαλύφθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, διέθεταν έγκυρες ψηφιακές υπογραφές.

Ένας χρήστης του Comodo έστειλε ένα δείγμα από το κακόβουλο λογισμικό που προσπαθεί να εξαπατήσει τον χρήστη μεταμφιεσμένο ως αρχείο του Internet Explorer, με έγκυρη υπογραφή, που εκδίδεται από την «Isonet ag».

malware-microsoft-digital-cert

Κατά την εκτέλεση, το κακόβουλο αρχείο εγκαθιστάται, χωρίς να εντοπιστεί ως ιός και επίσης προσπαθεί να κατεβάσει και τα ακόλουθα rootkit:

lovestogarden.com / images / general / TARGT.tpl

villaveronica.it / images / general / TARGT.tpl

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS