ΑρχικήinetGoogle Glass: Διαβάστε τα barcodes των συσκευασιών!

Google Glass: Διαβάστε τα barcodes των συσκευασιών!

google glass -bar code.png

O GS1, ο διεθνής οργανισμός προτύπων της εφοδιαστικής αλυσίδας, ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες του barcode scanning ώστε να εξελίξει φορητές συσκευές που θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα των Google Glass.

Η καινοτόμος τεχνολογία έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Open Mobile Alliance (OMA) και το Icare, το ελβετικό ινστιτούτο ερευνών. Οταν ένα barcode που βρίσκεται πάνω στη συσκευασία του προϊόντος σκανάρεται χρησιμοποιώντας τα Google Glass, ο καταναλωτής λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, όπως θρεπτικά συστατικά και συνταγές, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να προσαρμοστούν στις προσωπικές προτιμήσεις, να παρέχουν ειδικές προσφορές, να εμφανίσουν σχόλια άλλων καταναλωτών, ακόμα και να αποστείλουν πληροφορίες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο GS1 έχει αναπτύξει μια σειρά από υπηρεσίες data sharing ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους προμηθευτές και λιανέμπορους να παρέχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα τους μέσω των νέων ψηφιακών τεχνολογιών.

Ο GS1 και η Open Mobile Alliance (OMA) συνεργάζονται από το 2011 ώστε να εντάξουν απευθείας στις mobile συσκευές τις προδιαγραφές για barcode scanning. Οι δύο οργανισμοί δημιουργούν προδιαγραφές με βάση τα υπάρχοντα πρότυπα,  τα οποία οι κατασκευαστές mobile συσκευών θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν.

 

Πηγή: defencenet.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS