ΑρχικήSecurityΚακόβουλα emails παρακάμπτουν τα φίλτρα ανίχνευσης spam

Κακόβουλα emails παρακάμπτουν τα φίλτρα ανίχνευσης spam

Spammers-Use-Non-Latin-Characters-to-Evade-Spam-Filters

Οι spammers εφευρίσκουν διαρκώς νέους τρόπους για να παρακάμπτουν τα φίλτρα και τις συμβατικές μεθόδους ανίχνευσης spam. Αυτή τη φορά, οι επιτήδειοι σκέφτηκαν να αντικαταστήσουν ορισμένους χαρακτήρες με παρόμοια σύμβολα και γράμματα, ευελπιστώντας ότι τα e-mail τους θα καταλήξουν στα εισερχόμενα των υποψήφιων παραληπτών.

Σύμφωνα με ερευνητές ασφάλειας της Kaspersky Lab, ο τίτλος και το περιεχόμενο των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να φαίνονται φυσιολογικά με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, έπειτα από μια πιο προσεκτική ανάγνωση, οι παραλήπτες μπορούν να διαπιστώσουν ότι πολλοί λατινικοί χαρακτήρες έχουν αντικατασταθεί με παρεμφερή σύμβολα από άλλες αλφάβητους.

Αυτή η τάση φαίνεται να είναι δημοφιλής μεταξύ κυβερνοεγκληματιών που στοχεύουν Ιταλούς χρήστες. Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει διάφορους τύπους μηνυμάτων spam στα οποία χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη τεχνική. Οι spammers χρησιμοποιούν Κυριλλικά, Ελληνικά , ακόμα και σύμβολα IPA για την αντικατάσταση των λατινικών χαρακτήρων.

Αυτό είναι εφικτό λόγω του συστήματος κωδικοποίησης UTF- 8 , το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συνδυάζουν διαφορετικούς τύπους χαρακτήρων στο ίδιο μήνυμα. Χρησιμοποιώντας αυτό το απλό τέχνασμα, οι spammers καταφέρνουν να παρακάμπτουν με επιτυχία τα κλασσικά φίλτρα spam.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS