ΑρχικήSecurityΡώσοι Hackers ύποπτοι για κλοπή εγγράφων που σχετίζονται με την Ουκρανία από...

Ρώσοι Hackers ύποπτοι για κλοπή εγγράφων που σχετίζονται με την Ουκρανία από το Βελγικό Υπουργείο

Russian-Hackers-Suspected-of-Stealing-Documents-Related-to-Ukraine-From-Belgian-MinistryΈνα νέο malware που κλέβει πληροφορίες έχει εντοπιστεί στα συστήματα του Υπουργείου Εξωτερικών του Βελγίου. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου λέγεται ότι έχουν χρησιμοποιήσει το κακόβουλο λογισμικό για να κλέψουν έγγραφα και πληροφορίες που σχετίζονται με την κρίση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, η έρευνα έχει ξεκινήσει για να προσδιοριστεί η έκταση των ζημιών και να εντοπίσουν τους επιτιθέμενους. Ενώ οι αξιωματούχοι δεν έχουν δώσει πάρα πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση, οι L’ Echo και De Tijd έχουν μάθει ότι λέγεται πως η επίθεση έχει πραγματοποιηθεί από Ρώσους hackers.

Η επίθεση έχει ανιχνευθεί από τη Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία βοηθά στην έρευνα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Βέλγικο Υπουργείο Εξωτερικών υφίσταται παραβίαση δεδομένων. Τον Σεπτέμβριο του 2013, αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι πληροφορίες για την εξωτερική πολιτική της χώρας είχαν κλαπεί σε μια εξειδικευμένη επιχείρηση κυβερνητικής κατασκοπείας.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Εκείνη την εποχή, οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν ένα κακόβουλο λογισμικό που διάδωσαν στα δίκτυα του υπουργείου από τις αρχές του 2012. Οι Αρχές απέφυγαν να κατονομάσουν υπόπτους, αλλά πηγές έδειξαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας ήταν μεταξύ των κορυφαίων υπόπτων.

Ένα παρόμοιο κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιήθηκε για να κλαπούν πληροφορίες από το γραφείο του Πρωθυπουργού του Βελγίου, Elio Di Rupo. Ο πρωθυπουργός είχε γίνει στόχος τουλάχιστον δύο φορές, τον Αύγουστο του 2012 και τον Οκτώβριο του 2013. Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο ήταν τύπου distributed- denial- of-service ( DDoS).

Μετά τις επιθέσεις, οι βελγικές αρχές έχουν αποφασίσει να επενδύσουν €10.000.000 για να ενισχύσουν την ασφάλεια των θεσμών της χώρας.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS