ΑρχικήinetΔοκιμές δικτύου 5G στην Ιαπωνία

Δοκιμές δικτύου 5G στην Ιαπωνία

0AE7A9377B3E15848D97FD6AAC87870E

Υπέρ-υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, μεγαλύτερες από 10 Gbps, θα προσφέρουν χωρητικότητα χίλιες φορές μεγαλύτερη, σε σχέση με τα σημερινά δίκτυα LTE

Ταχύτητες ασύρματης μεταφοράς δεδομένων της τάξης των 10 Gbps αναμένεται να επιτευχθούν κατά τη διάρκεια δοκιμών δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G από την NTT Docomo στην Ιαπωνία.

Η εξέλιξη των υπαρχόντων LTE υποδομών σε επόμενης γενιάς δίκτυα υπέρ-υψηλών ταχυτήτων εκτιμάται ότι θα εξυπηρετήσει την εντυπωσιακά αυξανόμενη κατανάλωση δεδομένων από τους μεμονωμένους συνδρομητές, αλλά και συνολικά τη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών, με βελτιωμένες επιδόσεις και νέες machine-to-machine (M2M) εφαρμογές.

Η NTT Docomo, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία και η Ericsson θα επεκτείνουν τη μακροχρόνια συνεργασία τους, ξεκινώντας δοκιμές μέσα στο έτος στην περιοχή Yokosuka. Το 5G αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μακροπρόθεσμο όραμα της βιομηχανίας των τηλεπικοινωνιών για απεριόριστη πρόσβαση σε πληροφορίες.

Με το δοκιμαστικό σύστημα 5G της Ericsson, η NTT Docomo σκοπεύει να επιτύχει υπέρ-υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, μεγαλύτερες από 10 Gbps, δημιουργώντας ένα δίκτυο χιλιαπλάσιας χωρητικότητας, σε σχέση με τα σημερινά δίκτυα LTE.

«Οι μελέτες για το 5G συγκεντρώνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον καθώς πλησιάζουμε προς το 2020. Εκτιμούμε ότι το 5G θα παρέχει σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις που θα υποστηρίξουν τις μελλοντικές εφαρμογές και θα δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο για τους χρήστες και για την ίδια τη βιομηχανία. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας 5G μέσα από αυτή την πειραματική δοκιμή», σχολίασε Seizo Onoe, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και CTO της NTT Docomo.

Για τις ανάγκες των δοκιμών, η Ericsson έχει αναπτύξει προηγμένες τεχνολογίες κεραιών με μεγαλύτερο εύρος ζώνης, ικανές για υψηλότερες συχνότητες και μεταδόσεις ανά συντομότερα διαστήματα, καθώς και νέους σταθμούς βάσης που ενσωματώνουν μονάδες βάσης και μονάδες ραδιοπομπών.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS