ΑρχικήsecurityΠαραβιάστηκε το community forum της Avast

Παραβιάστηκε το community forum της Avast

download-avast-anti-virus

Η εταιρεία Antivirus Avast έθεσε το φόρουμ της κοινότητας της offline μετά από επίθεση hacking που έβαλε σε κίνδυνο τη βάση δεδομένων.

Ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικοί πρόσβασης εκτέθηκαν σε αυτήν την επίθεση. Η παραβίαση δεν κατέληξε σε διαρροή οικονομικών στοιχείων, αδειών ή άλλων οικονομικών δεδομένων.

Ενώ οι κωδικοί πρόσβασης χρησιμοποιούν hash (SMF λογισμικό φόρουμ που χρησιμοποιεί SHA – 1 για να αποθηκεύετε κωδικούς πρόσβασης), δεν θα πάρει πολύ χρόνο για έναν χάκερ να «σπάσει» τα hashes. Όσο μεγαλύτερος είναι ο κωδικός πρόσβασης, τόσο πιο δύσκολο είναι να σπάσει.

Σύμφωνα με το Avast blog post, η παραβίαση ασφάλειας επηρεάζει λιγότερο από το 0,2 % (περίπου 400.000 ) των χρηστών της Avast.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε άλλες ιστοσελίδες θα πρέπει να αλλάξουν αμέσως αυτούς τους κωδικούς.

Μέχρι τώρα, το φόρουμ τους χρησιμοποιούσε ένα ανοικτού κώδικα λογισμικό που ονομάζεται “Simple Machines Forum (SMF)”. Φαίνεται ότι το Avast χρησιμοποιούσε μια παλιά έκδοση του SMF.

Η Avast δήλωσε ότι “Είμαστε τώρα σε διαδικασία επαναφοράς του φόρουμ και κινούμαστε σε μια διαφορετική πλατφόρμα λογισμικού”, το οποίο θα είναι ασφαλές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS