ΑρχικήSecurityHacker χρησιμοποιεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα για να αναπαράγει τα εργαλεία κατασκοπείας της...

Hacker χρησιμοποιεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα για να αναπαράγει τα εργαλεία κατασκοπείας της NSA

500px-National_Security_Agency.svg__0

Χάρη στον hacker Michael Ossmann, μπορείτε τώρα να αναπτύξετε εργαλεία, όπως αυτά που χρησιμοποιεί η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Αμερικής (ΝSA) για την παρακολούθηση των επικοινωνιών, από την άνεση του σπιτιού σας.

Ο Ossmann, ένας μηχανικός που ειδικεύεται στην ασφάλεια των ασύρματων δικτύων και είναι ευρέως γνωστός για τα open source projects, HAckRF, Ubertooth και Dashio, «εμπνεύστηκε» από τον κατάλογo ANT* της NSA που διέρρευσε από τον Edward Snowden, και αναρωτήθηκε εάν μπορεί να κάνει το ίδιο χρησιμοποιώντας λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

“Θα μπορούσαμε – θα μπορούσα – να δημιουργήσουμε τις συσκευές που χρησιμοποιεί η ΝSA για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων, για την διείσδυση σε USB και Ethernet συνδέσεις, για τη διατήρηση επίμονου malware σε υπολογιστές, για την επικοινωνία με το κακόβουλο λογισμικού μέσω κενών αέρα και πολλά άλλα, με τη χρήση λογισμικού και hardware ανοικτού κώδικα;” ρώτησε ο ερευνητής.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Η απάντηση ήταν, ως επί το πλείστον, ναι.

Ο Ossmann μοιράστηκε τα ευρήματά του στο συνέδριο Hack in the Box στο Άμστερνταμ για το πως μπορεί ο οποιοσδήποτε, ως μηχανικός, να χτίσει εργαλεία που μοιάζουν περισσότερο ή λιγότερο με αυτά που η NSA χρησιμοποιεί για να υποκλέπτει e-mail, αρχεία, κλήσεις, instant messages και απόρρητα δεδομένα.

Mπορείτε να ακούστε την ομιλία του Ossmann στο συνέδριο από εδώ και να δείτε σχετικά slides από την παρουσίαση του ερευνητή.

 

κατάλογος ANT της NSA, που διέρρευσε από τον Snowden, δημοσιεύθηκε στη γερμανική έκδοση του Der Spiegel. Περιέχει ένα πραγματικό θησαυρό από αναλυτικά slides που δείχνουν πολλά από τα είδη εξοπλισμού που υπάρχουν στην εργαλειοθήκη της NSA και έχουν αναπτυχθεί από ειδικούς σε όλο τον κόσμο.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS