ΑρχικήinetΤο έγκλημα στον κυβερνοχώρο στοιχίζει 400 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως

Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο στοιχίζει 400 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως

F433947A6174057C95C0544F2E6ADBA7

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της εταιρείας ασφάλειας McAfee, οι οικονομικές ζημιές που προκαλούνται από το κυβερνοέγκλημα ανέρχονται σε 400 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το ποσό αυτό είναι αρκετό για την αποστολή τριών διεθνών διαστημικών σταθμών σε τροχιά, καθώς το κόστος ενός τέτοιου σταθμού κυμαίνεται περίπου στα 150 δις. Αυτό όμως είναι ένα μικρό ποσό για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, οι οποίοι πλήττουν οικονομικά όχι μόνο τους μεγιστάνες, αλλά και τους σκληρά εργαζόμενους.

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα που ανατέθηκε από την McAfee στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS), το έγκλημα στον κυβερνοχώρο “έχει αντίκτυπο” σε 200.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και 150.000 θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η McAfee χρηματοδότησε την έρευνα για να δείξει στον κόσμο ότι το “κόστος της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο προέρχεται από τις ζημιές στις επιχειρήσεις και τις εθνικές οικονομίες”. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στις αναπτυγμένες χώρες, όπου οι πληροφορίες που σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία των επιχειρήσεων είναι προφανής στόχος για τους κυβερνοεγκληματίες.

Στη Βρετανία, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο κόστισε στους λιανοπωλητές περισσότερο από 850 εκατομμύρια δολάρια, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

“Για τις αναπτυγμένες χώρες, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχει σοβαρές συνέπειες για την απασχόληση. Η επίδραση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο είναι να στραφεί η απασχόληση μακριά από τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν το μεγαλύτερο κέρδος. Ακόμη και μικρές αλλαγές στο ΑΕΠ μπορούν να επηρεάσουν την απασχόληση.”

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η οικονομία του Ίντερνετ δημιουργεί έσοδα που κυμαίνονται μεταξύ 2 έως 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, όμως το έγκλημα στον κυβερνοχώρο μπορεί να επωμισθεί το 15 έως 20 τοις εκατό της αξίας που δημιουργείται από την ψηφιακές επιχειρήσεις.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS