ΑρχικήSecurityΗ επίθεση Hacking στο Pinterest καταλήγει στην αποστολή tweets για την απώλεια...

Η επίθεση Hacking στο Pinterest καταλήγει στην αποστολή tweets για την απώλεια βάρους και ασιατικά φρούτα, εν αγνοία των χρηστών

pinterest

Το Pinterest έχει παραβιαστεί και πάλι, γεγονός που έχει οδηγήσει στην δημοσίευση συνδέσμων για ανύπαρκτα ασιατικά φρούτα και πόσο βάρος μπορείς να χάσεις αν τα καταναλώσεις.

Τα ανεπιθύμητα μηνύματα εξαπλώνονται επίσης στο Twitter, με τα ίδια μηνύματα απώλειας βάρους: “An Asian fruit that burns fat for you? Yesplease!” and “I’m 12 poundslighterasoftoday!”, εμφανίζοντας έναν σύνδεσμο προς την spamανάρτηση στην ιστοσελίδα του Pinterest.

Παρακάτω είναι απλώς ένα απόσπασμα από τους εκατοντάδες συνδέσμους spam, που οι χρήστες εν αγνοία τους έχουν αναρτήσει στο Twitter σχετικά με το αινιγματικό ασιατικό φρούτο που υποτίθεται ότι επιτυγχάνει απώλεια βάρους.

twitter-pinterest-hack-weight-loss-540x3341

Ωστόσο δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακόμα πιο είναι το μυστηριώδες ασιατικό φρούτο. Μήπως είναι το Κουμκουάτ;

twitter-pinterest-hack-weight-loss-asian-fruit-540x3342

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Pinterest έχει παραβιαστεί. Οι χρήστες της ιστοσελίδας επλήγησαν από επίθεση hacking στο Zendesk τον Φεβρουάριο του 2013, η οποία φιλοξενεί το λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών για την εταιρεία, καθώς και για το Tumblr και το Twitter.

Η Zendesk επιβεβαίωσε την επίθεση στην ιστοσελίδα της αμέσως μετά τη διάδοση των ειδήσεων και παραδέχθηκε ότι είχε πέσει θύμα χάκερ.

Όπως και με την προηγούμενη επίθεση, οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας στην Sophos έχουν προειδοποιήσει τους χρήστες να εφιστούν περισσότερη προσοχή στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία και τους συνδέσμους που κάνουν κλικ στο εσωτερικό τους, αν και δεν κλάπηκαν κωδικοί πρόσβασης, εξακολουθεί να είναι μια σοβαρή επίθεση.

Για παράδειγμα, οι hackers που έχουν κλέψει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κακόβουλα μηνύματα με τις διευθύνσεις αυτές των χρηστών του Pinterest και να προσπαθήσουν να τους ξεγελάσουν για να κάνουν κλικ σε επικίνδυνους συνδέσμους ή συνημμένα αρχεία

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS