ΑρχικήsecurityO μηχανικός της Google που ώθησε την Microsoft να επιδιορθώσει άμεσα το...

O μηχανικός της Google που ώθησε την Microsoft να επιδιορθώσει άμεσα το λογισμικό της

Google-Engineer-Pushes-Microsoft-to-Patch-Windows-Security-Bugs-Faster

Τα Windows παραμένουν το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, γεγονός που τα καθιστά παράλληλα και την πιο στοχευμένη πλατφόρμα, λόγω της σταθερής τους δημοτικότητας.

Ως αποτέλεσμα, νέα σφάλματα ασφάλειας και αδυναμίες εντοπίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ ερευνητές ασφάλειας που εργάζονται για ανταγωνίστριες εταιρείες βοηθούν συχνά τη Microsoft ώστε να κάνει τα προϊόντα της πιο ασφαλή.

Ο Τavis Ormandy, είναι ένας γνωστός μηχανικός ασφάλειας της Google, ο οποίος έχει αποκαλύψει αρκετές κρίσιμες ευπάθειες στα Windows, και ένας από τους λίγους που “ανάγκασε” την εταιρεία να επιδιορθώσει ταχύτερα το λογισμικό της.

Ο Ormandy εντόπισε μια κρίσιμη ευπάθεια στο anti-malware engine της Microsoft, λογισμικό που χρησιμοποιείται σε αρκετά προϊόντα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Windows Defender και του Security Essentials, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των χρηστών.

Ο μηχανικός εντόπισε την ευπάθεια την περασμένη εβδομάδα και επικοινώνησε με την Microsoft, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επιδιόρθωσή της. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα και κυκλοφόρησε εκτάκτως μια νέα ενημέρωση για όλα τα Windows clients, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών με XP που έχουν εγκατεστημένο το Security Essentials.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS